15.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 3, 2024
spot_img
spot_img

Ta’ Qali evcil hayvan çiftliğinde her Pazar çocuk etkinliği düzenlenecek!

30 Nisan 2023

Ta’ Qali’deki evcil hayvan çiftliğinde Mayıs ayında her Pazar günü saat 9 ile öğlen 12 arasında çocuklar için düzenlenecek etkinliklerle çocukların doğayla yakınlaşması ve hayvanlarla dost olması için fırsatlar yaratılacak.

Çevre, Enerji ve İşletme Bakanlığı ile TBMM Balıkçılık, Su Ürünleri Yetiştiriciliği ve Hayvan Hakları Sekreterliği ortaklaşa yaptığı açıklamada, Pazar Furry Fun günleri düzenlenerek çocukların evcil hayvan çiftliğindeki hayvanlarla yakınlaşabileceklerini duyurdu.

Her hafta ailelere yönelik çeşitli etkinlikler düzenleneceği, bunların arasında fidanların dikilmesi ve çocuklara ideal bahçelerini tasarlama fırsatı sunulacağı belirtildi.

Ta’ Qali’deki evcil hayvan çiftliği, halkın koyunlar, kuşlar, tavşanlar, atlar ve bir lama da dahil olmak üzere çeşitli hayvanları görebileceği 4 bin metrekarelik bir açık alanı kapsıyor.

Çevre Bakanı Miriam Dalli, bu tür etkinliklerin çocukların doğayla yakınlaşması ve hayvanlarla dost olması için bir fırsat olduğunu açıkladı. Bakan, hayvanların çocuklar ve onların sosyal, fiziksel ve duygusal gelişimi için tedavi edici olduğunu da sözlerine ekledi.

TVM

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz