14.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 3, 2024
spot_img
spot_img

Suudi Arabistan’da Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa maçı öncesinde İstiklal Marşı krizi çıktı!

Türk futbolu bugün Suudi Arabistan’da Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak Süper Kupa maçının heyecanıyla uyanırken, karşılaşma öncesi adeta kriz çıktı. Suudi yetkililer Mustafa Kemal Atatürk’ün, “’Yurtta sulh, cihanda sulh” sözünü içeren pankarta onay vermezken, Fenerbahçe cephesi bu durumun kabul edilemez olduğunu ifade etti.
Galatasaray Genel Sekreteri Erkan Yazgan ise İstiklal Marşı’na izin verilmemesi halinde sahaya çıkmayacaklarını bildirdi.

Mustafa Kemal Atatürk tişörtü istenmiyor

Öte yandan Suudi yetkililerin karşılaşma öncesinde Mustafa Kemal Atatürk tişörtü giyilmesini de istemediği kaydedilirken, kısa bir süre içerisinde hem Fenerbahçeli hem de Galatasaraylı yetkililerin de yer alacağı bir acil durum toplantısının yapılması bekleniyor.

Yağız Sabuncuoğlu’nun aktardığı bilgiye göre Arap yetkililerin geri adım atmaması halinde iki takımın da sahaya çıkmama ihtimali bulunurken, hem Galatasaray’ın hem de Fenerbahçe’nin U19 takımlarının da Riyad’da bulunması maçın bu iki altyapı takımı arasında oynanma ihtimalini de beraberinde getiriyor. Türkiye Futbol Federasyonu’nun konuya ilişkin olarak kısa süre içerisinde bir açıklama yapması bekleniyor.


Kaynak: goal.com

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz