26.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 18, 2024
spot_img
spot_img

Şubat Ayında Tallinja Kart Kayıt Ücretleri Ücretsiz Olacak

Malta’da ikamet edenlerin ücretsiz toplu taşımadan faydalanabilmek için gereken Tallinja Kart’ın alınması, Ulaştırma Bakanlığı tarafından finanse edilen bir girişimle Şubat ayı sonuna kadar ücretsiz olacak.

Ücretsiz otobüs toplu taşıma, Malta’da ikamet edenler için Ekim 2022’de başlatıldı; bu ay içinde bu hizmet Valletta’yı Sliema ve Three Cities’e bağlayan Valletta Feribot Hizmetleri ile Barrakka Asansörü’ne de genişletildi.

Ancak ücretsiz toplu taşıma hakkı elde etmek, Malta Kamu Taşımacılığı tarafından bir kayıt ücreti talep edilen bir Tallinja kartına sahip olmayı gerektiriyor: Yetişkinler ve öğrenciler için 25€, çocuklar, yaşlılar ve AB engellilik kartı sahipleri için ise 5€. Ayrıca, kayıtlı posta ücretleri de uygulanıyor.

Ulaştırma Bakanlığı tarafından başlatılan bu girişim kapsamında kayıt ücretleri Şubat ayı boyunca ücretsiz olacak. Bakan Chris Bonett, “Bu, Tallinja Kart’ı henüz almayanlar için ücretsiz başvuruda bulunmaları ve yıl boyunca otobüs ve feribotta ücretsiz toplu taşıma hakkına sahip olmaları için başka bir teşvik” dedi. “Sürdürülebilir topluluklar istiyoruz ve bu hedefle kararlar almaya devam edeceğiz” diye ekledi.

Bakan, kartı olmayan tüm Malta sakinlerini kayıt ücretlerinin Mart ayında geri döneceği önce bir kart almaya çağırdı.

Otobüs ücretleri artıyor

Aynı zamanda, Transport Malta, Malta Kamu Taşımacılığı’nın Tallinja Kart sahibi olmayan bireyler için çoğu otobüs ücretini artırdığını duyurdu.

Pazartesi gününden itibaren otobüste alınan tek seyahat bileti fiyatı 2€’dan 2.50€’a yükseltildi.

Yetişkinler için Explore 7 günlük kart fiyatı 21€’dan 25€’e çıkarken, çocuklar için fiyatı 15€’den 7€’ye düşürülüyor.

12 seyahatlik bir kartın fiyatı da 15€’dan 21€’a önemli ölçüde arttırıldı.

Fiyat artışını savunurken, TM, ücretlerin 2015’te MPT’nin Malta’nın kamu taşımacılığı operatörü olduğundan bu yana revize edilmediğini belirtti.


Kaynak: Newsbook Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz