17.9 C
Malta
Salı, Nisan 30, 2024
spot_img
spot_img

Sofya üzerinden 70 Euro’ ya Türkiye yolculuğu  

Malta Haber’deki ilk yazımdan herkese selamlar! 

Sizlere Sofya üzerinden Türkiye’ye yaptığım yolculuğu anlatmak istiyorum. Türk Hava Yolları’na muhtaç kalmayacağınız başka bir alternatif daha var! Avrupa’nın hatta dünyanın en uygun hava yolu şirketi Ryanair ile Sofya’ya ve oradan da otobüsle Türkiye’ye.

1 yıl önce THY’den Malta – Türkiye seferine tek yönlü bir uçak bileti almıştım. Daha sonra o yolculuğum iptal oldu ve bileti açığa aldırmak zorunda kaldım. (Ki var olan bileti açığa aldırırken 1.700₺ ödemiştim.) Açık biletimi kullanarak Malta’dan Türkiye’ye gidebileceğimi düşünüyordum. İçimde biriken memleket hasreti; aile ve arkadaşlarımın özlemiyle Türkiye’ye gitmeye karar verdiğim bu süreci anlatmak istiyorum.

Bir akşam Türk Hava Yolları müşteri temsilcisini arayarak Türkiye’ye gitmek üzere açığa aldırdığım biletimi kullanmak istediğimi bildirdim. Fakat ne olsa beğenirsiniz? Sevgili Türk Hava Yolları daha önce parasını ödediğim, hatta açığa alırken de para ödediğim bilet için benden tekrardan 21.000₺ (YİRMİBİR BİN TÜRK LİRASI) isteyince beynimde şimşekler çaktı. Sonrasında derin bir moral bozukluğu hissederken Sevgili Enişteciğim bana “Neden Sofya üzerinden gidişi düşünmüyorsun?” diye sordu. Daha önce arkadaşlarla da bu konuyu konuştuğumuzu hatırladım ve “Neden olmasın?” dedim.

Hazır olun! Çünkü son anda aldığım biletlere rağmen toplamda 70 Euro’ya Türkiye yaptığım yolculuğu anlatacağım.

14 Ekim akşamı Ryanair sitesinden bilet bakmaya başladım. Türk Hava Yolları’nı kıyasla uçak biletleri fiyatları inanılmaz ucuzdu. Hatta ilk başta bir yanlışlık mı var acaba diye düşündüm. Çünkü o sırada THY’de tek yön bagajsız uçak bileti 364€ idi. 15 Ekim saat 14.00’da Malta’dan Sofya’ya koltuk seçim fiyatı dahil 40 Euro’ya bilet buldum. (Son anda alınmış biletler daha pahalı oluyor, bileti daha erken almış olsaydım çok daha ucuza bulurdum 20 Euro civarında) Aldığım bilette sadece el bagajı hakkı vardı zira benim de büyük valizim yoktu.

Tabii bir de Sofya Havaalanı’ndan Türkiye’ye gidişi düşünmem gerekiyordu.

15 Ekim saat 14.00’da Malta Havaalanı’ndan uçağa bindim. Yaklaşık 2 saat süren uçak yolculuğundan sonra Sofya Havaalanı’na inmiştim. Rutin olan pasaport ve kimlik kontrollerinden sonra artık resmen Sofya’daydım.

Bu arada Sofya Havaalanı inanılmaz ucuz. Havaalanından birkaç hediyelik aldıktan sonra dışarı çıktım.

Sofya Havaalanı kapısından İstanbul Esenler Otogarı’na otobüslerin gittiğini de orada öğrenmiş oldum. Vip Arda Turizm’den 30 Euro’ya İstanbul’a bilet aldım. Sofya Havaalanı’ndan saat 20.00’da otobüse bindim. Otobüs çok rahattı. Hatta yaptığım en iyi otobüs yolculuğuydu diyebilirim. Şoförler kibar ve güler yüzlüydü. Kapıkule Sınır Kapısı’na kadar yolculuğum çok keyifliydi.

Sınır kapısında yaklaşık 2 buçuk saat kadar bekledik. (Malta’ya dönüşümü de Sofya üzerinden yaptım, o zaman sınırda bekleme sürem 1 saatti.) Önce Bulgaristan kapısından geçip pasaport kontrolü yaptırdık buraya kadar bir sıkıntı yoktu. Asıl sıkıntı Türkiye sınır kapısında başladı. Otobüsteki tüm yolcular valizlerini indirdi önce pasaport kontrolü ve X-Ray kontrolü yapıldı. Daha sonra otobüs X- Ray’den geçti. Bu bekleme süresinde biraz yıpranmış olabilirim ama sınır kapısındaki şanlı Türk Bayrağı’nı görmek beni çok duygulandırdı ve tüm yorgunluğum geçti.

Bu arada Türkiye sınır kapısına kadar Malta hattımı hiçbir ücret ödemeden kullandım. Türkiye sınır kapısından geçer geçmez Türk hattımı kullanmaya devam ettim.

Otobüs yolculuğum sınır kapısında beklemek de dahil toplamda 8 buçuk saat sürdü. Esenler Otogarı’na vardığımda içimdeki hissi size tarif edemem. İçim içime sığmıyordu, yerleri öpmek falan istedim. 

Gece 04:30 sıralarında canım arkadaşım Ekocuğum beni Esenler Otogarı’ndan karşıladı. Ve ilk iş olarak ıslak hamburger yemeğe gittiğimiz bilgisini de sizinle paylaşmaktan memnuniyet duyarım. 🙂

Değerli Malta Haber okuyucuları;

İlk köşe yazımda Malta’dan Türkiye’ye yaptığım alternatif yolculuğu anlatmak istedim. Türk Hava Yolları’nın özellikle yurt dışı yolcularını keriz yerine koyduğu yeter! THY’ye muhtaç değiliz.

Dönüş yolcuğumu da Sofya üzerinden yaptım ve 60 Euro harcadım. Yani toplamda Malta-Türkiye gidiş dönüş yolculuğum 130 Euro tuttu.

Bundan sonra Türkiye yolculuklarımı da aktarmalı olarak yapmayı planlıyorum. Yeter Türk Hava Yolları! Bilet satıp, sattığınız bileti parayla açığa alıp, iki bilet fiyatına o açık bileti tekrar aktif etmeye siz utanmıyorsunuz! Vallahi yüzsünüz, billahi yüzsünüz! Ama artık ne diyeyim, canınız cehenneme! Anadolu çocuğu bir kez yer bu numarayı!  

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz