18.9 C
Malta
Cuma, Nisan 26, 2024
spot_img
spot_img

Sliema, Gzira, Qawra ve St Julian’s’taki öğrencilerin üçte ikisi yabancılardan oluşuyor!

17 Mayıs 2023

Malta’da devlet okullarında okuyan yabancı öğrencilerin oranı 11 okulda toplam öğrencilerin üçte birinden fazlasını oluşturuyor. Geçen yıl 4 bin 290 olan yabancı öğrenci sayısı bu yıl 5 bin 204 oldu ve toplam öğrencilerin yüzde 22.6’sını oluşturdu.

Malta vatandaşı olmayan çocuklar altı Devlet ilkokulunda çoğunluğu oluşturuyor. Maltalı olmayan öğrencilerin en büyük yüzdesi yine Maltalı olmayan büyük bir iş gücüne ev sahipliği yapan Sliema bölgesinde bulunuyor.

Parlamento’da sunulan verilere göre Sliema, Gzira, Qawra ve St Julian’s’taki öğrencilerin yaklaşık yüzde 65’i Malta vatandaşı olmayan öğrencilerden oluşuyor. Malta vatandaşı olmayan öğrenciler 11 okuldaki nüfusun üçte birinden fazlasını oluşturuyor.

Maltalı olmayan öğrencilerin en büyük çoğunluğu yüzde 66.5 ile Sliema’da bulunurken Sliema’yı 65.8 ile Gzira, yüzde 65.3 Qawra, yüzde 62.2 St Julian’s, yüzde 59.9 St. Paul’s Bay, yüzde 53.3 oranı ile Msida takip etti.

Yüksek gelirli yabancı uyrukluların yerleştiği şehirlerin liman bölgelerinde ve düşük gelirli yabancı nüfusun daha ucuz kiralık konaklama aradı kuzeydeki St Paul’s Bay ve Qawra’da yabancı öğrenci oranı okullarda da yoğunlaştı..

Gozo’da Maltalı olmayanların en büyük oranı yüzde 45.3 ile Marsalforn’u da içeren Żebbuġ’da yaşıyor.

Marsaskala, iki ilk öğretim okuluna giden ve öğrencilerin yüzde 46.2’sini oluşturan en yüksek orana sahip bölge olurken güneyde yabancıların öğrenci nüfusunun dörtte birinden fazlasını oluşturduğu tek diğer bölge ise yüzde 28.3 ile Birzebbuggia oldu.

Liman bölgesinde, Maltalı olmayan öğrencilerin en büyük yüzdesi, iki ilköğretim okulundaki öğrenci nüfusunun yüzde 26.6’sını oluşturduğu Hamrun’da yer alırken Marsa’da yabancı öğrenciler okulun beşte birinden fazlasını oluşturuyor.

Bunlara karşılık Bormla’nın ilkokulundaki öğrencilerin sadece yüzde 4’ü yabancılardan oluşuyor.

İstatistikler, kuzey bölgel kentleri ile güney köyleri arasında Maltalı olmayan öğrencilerin oranı 30 ilkokulda yüzde 10’dan az ve 11 kırsal ve güney bölgede yüzde 5’ten az olduğunu ortaya koydu.

Maltalı olmayan öğrencilerin en az olduğu bölgelerde yüzde 1.1 il Mtarfa ilk sırada yüzde 1.7 ile Qrendi ikinci, yüzde 1.9 ile Bahrija üçüncü sırada yer alırken onları yüzde 2 ile Dingli takip etti.

Gozo’da ise yabancı öğrenci oranının en düşük olduğu yer yüzde 2.7 oranı ile Kercem’de kaydedildi.

Yabancı sayısındaki en keskin artış Marasaskala’daki iki ilkokulda görüldü: yeni St Joachim okulunda 11,7 puan ve St Anne okulunda 8,4 puan artış yaşandı. Bölge, özellikle İtalyanlar olmak üzere artan bir yabancı nüfusa ev sahipliği yapmaktadır.

Geçen yıl en az yabancı öğrenciye sahip Siggiewi’de yabancı öğrenci oranı yüzde 1.7’den 3’e çıktı ve bu yıl en az yabancı öğrenci sadece tek bir öğrencinin bulunduğu Mtarfa’da kaydedildi.

Genel olarak, Maltalı olmayan ilkokul çocukları toplam öğrencilerin sayısı yüzde 19.1’ine denk gelen 4 bin 290’dan bu yıl yüzde 22.6’sını oluşturan 5 bin 204’e yükseldi.

Malta Today

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz