16.9 C
Malta
Salı, Nisan 30, 2024
spot_img
spot_img

Skandal! Transport Malta Yetkilisinin Özel Teknesine Mazot Dolumu!

MaltaToday gazetesinin edindiği bilgiye göre, Transport Malta üst düzey yetkililerinden biri, özel teknesine mazot alıp masrafları kuruma yüklemekle suçlanıyor.

Sahtekarlık şüphesiyle karşı karşıya kalan yetkilinin, Gozo’nun Mġarr ilçesinde bulunan bir deniz yakıt istasyonundan özel teknesine mazot alıp, faturaları Deniz Kontrol Birimi (MEU) adına düzenlettiği iddia ediliyor. Edinilen bilgiye göre itirafta bulunan yetkili, bu yolsuzlukta yer alan iki üst düzey yetkiliden biri. Daha sonra yetkili konuşmayı reddetti.

İsimsiz kalmayı tercih eden Transport Malta kaynakları, Ocak ayında MEU denetim görevlilerinin birimin teknelerine yakıt doldurmaktan men edildiğini söyledi.

Kaynaklar, “garip bir emir” olarak nitelendirdikleri bu kararın, yetkililerin satın almadığı yakıtlara ait faturaların kurumda bulunmasıyla ilgili şüphelerin ortaya çıkmasından kaynaklandığını aktardı. Olay, satın alınan yakıtın dizel olmasıyla fark edildi. MEU’nun tüm tekneleri ise benzin kullanıyor.

Kaynaklar, soruşturmanın polisin en az dört yetkiliyi geçici olarak görevden uzaklaştırmayı önerdiğini belirtti. Soruşturmanın şu an hangi aşamada olduğu belirsizliğini koruyor.

Transport Malta’nın konuyla ilgili olarak bir iç soruşturma başlattığını öğrenildi.

Cuma günü, bağımsız Avrupa Parlamentosu adayı Arnold Cassola, iki Transport Malta yetkilisinin yakıt hırsızlığı şüphesiyle karşı karşıya olduğunu yazdı. Cassola, MEU tarafından kullanılmayan bir yakıt türü olan dizel için beklenmedik bir şekilde 850 Euroluk fatura gelmesiyle dolandırıcılığın ortaya çıktığını iddia etti.

Transport Malta, iki cümlelik bir açıklamada Cassola’nın iddialarını “temelsiz ve yanlış” olarak nitelendirdi.

Kurum, maliye departmanının iddiaları incelemesi sonucu 850 Euroluk bir fatura almadıklarını belirtti.

Ancak, haberin ardından polis, vaka hakkında daha fazla bilgi talep etti.

Gönderilen sorular cevapsız kaldı. Yetkililer gazeteyi Cassola’ya verilen kamuya açık cevaba yönlendirdi.

Transport Malta, iç soruşturmanın kapsamının ne olduğu, kim tarafından yürütüldüğü, polise bildirilen dört yetkilinin görevden uzaklaştırılıp uzaklaştırılmayacağı ve dolandırılan para miktarı hakkında bilgi vermeyi reddetti.

Deniz Kontrol Birimi skandallara yabancı değil. Geçtiğimiz Mart ayında, Transport Malta yetkililerinin teknelerden para aldıktan sonra deniz cezalarını sildikleri iddiasıyla yolsuzluk soruşturması altında olduğunu ortaya çıkarmıştı. Bir olayda, birim bir yılda kesilen cezaların yarısından fazlasını “kaybetmiş”, başka bir olayda ise bir yetkili mahkeme öncesi cezaları hafifletmek için değiştirmişti.

 

Kaynak: Malta Today

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz