16.9 C
Malta
Pazar, Nisan 28, 2024
spot_img
spot_img

Sezer Yılmaz: Malta’nın İyi Niyet Elçisi

20 Haziran 2021 / Ziyahan Albeniz

Malta’da yaşayan Türkler’in pek çoğu gibi Malta’ya gelmek isteyen gençlerin pek çoğu da Sezer Yılmaz’ı tanır. Gençliğin verdiği dinamizm ile hazırladığı video prodüksiyonları eğitim danışmanlığı işine ayrı ve renkli bir boyut getiririyor.

Malta’nın sokaklarında, restraurantlarında, deniz kıyılarında çektiği videolar; “burada” ve “buralı” olan Yılmaz’ın tecrübelerinden öğrenme imkânı sunuyor Malta’ya gelmeyi arzu eden gençlere.

Nasreddin Hoca nasıl ki damdan düştüğünde doktora görünme talebini reddedip, damdan düşen birini görmek istediyse, Malta’ya gelmek, burada eğitim almak, hayat kurmak isteyen kişiler için de 2018 yılından bu yana Malta’yı karış karış gezen Sezer Yılmaz da tecrübesinden istifade edebileceğiniz damdan düşen biri.

Tek fark şu, Sezer Yılmaz videolarında Malta’nın sokaklarına, genç kızların arasına, sahil kıyılarına düşüyor.

1992 doğumlu olan Sezer Yılmaz Celal Bayar Üniversitesi İktisat Bölümü Mezunu.

Bir haftasonu Sezer Yılmaz ile buluşup, bir kafede oturduğumuzda kendisini yakinen tanıma fırsatı buldum. Hikâyesini Malta Haber okurlarıyla paylaşmamıza izin verdiği için de ayrıca müteşekkirim.

Sezer bugüne kadar Youtube kanalında 60’a yakın video yayınladı. Bu videoların arkasındaki emeği, hazırlanma sürecini düşününce bunun ne demek olduğu daha iyi anlaşılacaktır.

Dile kolay 60 video! Bir videonun izlenmeye hazır hale gelmesi Sezer cephesinde üç güne mal oluyor.

Sezer Türkiye’de çok farklı iş kollarında çalışmış. Sokağa hakimiyeti, sohbetindeki koyu esnaf kıvamı ve “fırlamalık” bundan olsa gerek.

Malta’ya geldiğinde ilk olarak finans sektöründe  çalışan Sezer, iş yaşantısının yoğunluğundan ötürü hobilerini de ihmal etmemiş. Birkaç gün önce Malta televizyonlarında spor yorumcusu olarak konuk olmasını sağlayan amatör futbol kariyeri de böylesi bir detay.

Sezer, 5-6 öğrencinin Malta’ya gelmesine ön ayak olduktan sonra bu işe daha fazla yoğunlaşabileceğini düşünmüş. Kahramanımızın hikâyesi de, yani bizi bu köşede ilgilendiren hikâyesi de böylece başlıyor.

Sezer arkadaşlarıyla ortak bir acente kurduktan sonra, yollarını ayırmış, bazı acenteler ile reklam yüzü olarak da çalışıyor.

Sezer Malta’ya getirdiği öğrencilerle Malta varışlarından sonra da ilgileniyor. Kendisinin anlattığı şekilde yuvarlak masa sohbetleriyle yeni gelenlerle tecrübelerini paylaşmaya devam ediyor.

Sezer’in portföyünde çok sayıda başarı hikâyesi var . İnsanların hayatlarına dokunmayı sevdiğini ifade ediyor. Yaptığı işi bir ticari uğraştan daha çok bir ‘kültür’ elçiliği olarak görüyor.

Sezer’e “Malta’nın avantajı ne?” diye sorduğumda “Fiyat, okullar kaliteli” yanıtını aldım. Malta’nın çok uluslu yapısını, cemiyetin beynelminel karakterini de bir artı olarak sayıyor.

“Nasıl başladın bu video işine?” diye sorduğumda “Bir iPhone ve mikrofon ile” yanıtını aldım.

“Akşam kafamı yastığa koyduğumda, huzurlu bir şekilde uyuyorum” diyen Sezer, dünyayı gezme hayalini hâlâ cebinde taşıyor. Sezer’in gençlere mesajı ise şöyle:

“Hayallerinizi ertelemeyin. Kafanızda ne varsa adım atmaktan korkmayın. Başarısız olmak başarıyı getiriyor.”

Sezer Yılmaz’ın Youtube kanalına ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Son Haberler

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz