14.9 C
Malta
Çarşamba, Mayıs 1, 2024
spot_img
spot_img

Seyahat kısıtlamalarının hafifletilmesi yeterli değil

05 Nisan 2022

Malta Havaalanı, Avrupa ülkelerinin tüm Covid-19 seyahat kısıtlamalarını kaldırdığına işaret ederek yaz sezonuna kadar Malta’nın da tüm seyahat kısıtlamalarının kaldırılmasına yönelik takvimi açıklamasını istdedi.

Sağlık Bakanı Chris Fearne’nin geçerli aşı sertifikası veya son 72 saat içinde negatif PCR testi sunan kırmızı listedeki ülke yolcularının Malta’ya seyahat etmelerine izin verileceğini açıklaması yeterli bulunmadı.

Malta Havaalanı 12 Nisan’da yürürlüğe girecek olan Covid-19 tedbirlerinin hafifletilmesinin memnuniyet verici bir gelişme olduğunu ancak yeterli olmadığını açıkladı.

Malta’nın kırmızı listesinde 100’den fazla ülke bulunduğunu hatırlatan MIA “PCR testleri hem bir rahatsızlık hem de seyahat eden aile için yüzlerce Euro’ya kadar çıkabilen bir maliyete neden oluyor” dedi.

İngiltere, Hollanda, İsviçre dahil Avrupa ülkelerinde tüm kısıtlamaların kalktığına dikkat çeken açıklamada Malta’nın da kalan tüm kısıtlamaları kaldırarak ve yaz sezonu başına kadar bu takvimi görünür kılması istendi.

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz