16.9 C
Malta
Pazartesi, Nisan 29, 2024
spot_img
spot_img

Schengen Vizesi Ücretlerine Zam Geliyor: Yetişkinler İçin 90 Euro, Çocuklar İçin 45 Euro

Avrupa Komisyonu, artan enflasyon nedeniyle Schengen vizesi ücretlerinde zam yapılmasını önerdi. Yapılan teklifin kabul edilmesi halinde, yetişkinler için vize ücreti %12 oranında artışla 80 eurodan 90 euroya, çocuklar için ise 40 eurodan 45 euroya yükseltilecek. Euronews’ün haberine göre, 2 Şubat’ta sunulan taslakla ilgili geri dönüşler 1 Mart’a kadar alınacak. Bu süreçte AB vatandaşları, öneriye ilişkin görüşlerini dile getirme fırsatı bulacak.

Avrupa Birliği’nde artan enflasyon oranlarına işaret eden Komisyon, ücretlerin her üç yılda bir gözden geçirildiğini belirtti. Geri dönüşler sonrasında, değişikliklerin Avrupa Birliği Resmi Gazetesi’nde yayımlanmasından 20 gün sonra yürürlüğe gireceği ifade edildi.

Ayrıca, Komisyon, Schengen vizesi işlemleri için hizmet veren harici sağlayıcıların ücretlerinde de revizyona gidilmesini teklif etti. Bu çerçevede, vize acenteleri gibi harici sağlayıcıların talep edebileceği azami miktarın standart ücretin yarısından 45 euroya çıkarılması öngörülüyor. Schengen vizesi uzatma ücretinin ise sabit kalarak 30 euro olacağı belirtildi.

Avrupa Komisyonu, aynı zamanda 2028 yılına kadar dijital Schengen vizesi platformunu hayata geçirmeyi planlıyor. Bu sistemle, yolcular ziyaret etmeyi planladıkları ülkeye bağlı olmaksızın online başvuruda bulunabilecek ve dijital vize, pasaportlardaki mevcut etiket sistemini değiştirecek. Bu yeniliklerle, Avrupa’ya seyahat etmek isteyen vatandaşları etkileyecek önemli değişikliklerin kapıda olduğu anlaşılıyor.

Kaynak: Birgün Gazetesi

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz