23.9 C
Malta
Cumartesi, Temmuz 27, 2024
spot_img
spot_img

Schengen Vizesi İçin Kolaylık Yolda: Başvuru Süreleri Kısaltılacak!

Türkiye’den Schengen vizesi başvurularındaki artış ve ret oranlarına dair tartışmalar sürerken, Avrupa Birliği yetkilileri vize prosedürlerinin basitleştirilmesi için çalışmalara başladıklarını duyurdu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın AB yetkilileriyle yaptığı görüşmeler sonucunda, Schengen vizesi başvurularındaki sürelerin kısaltılması için adımlar atılıyor. Üst düzey AB kaynakları, başta iş insanları ve öğrenciler olmak üzere vize kolaylığı sağlanması için Brüksel düzeyinde çalışmaların hız kazandığını açıkladı.

AB yetkilileri, Türk vatandaşlarına vize verilmemesi veya Schengen Bölgesi’ne girişlerinin engellenmesi gibi bir politikanın kesinlikle söz konusu olmadığını vurguladı. Yüksek talep ve bazı teknik sorunlar nedeniyle yaşanan gecikmelerin giderilmesi için çaba gösterildiği belirtildi.

Bazı büyükelçiliklerin başvurulara daha hızlı yanıt verebilmek için personel sayısını artırdığına dikkat çeken yetkililer, bekleme sürelerinin azaltılması ve vize verme sürecinin kalitesinin artırılması için yoğun çaba sarf edildiğini ifade etti.

TIR ve kamyon şoförlerinin vize alımında yaşadığı zorluklara da değinen AB yetkilileri, Avrupa’ya geçen düzensiz göçmen sayısındaki artışın yetkilileri daha tedbirli davranmaya ittiğini belirtti.

Geçen yıl Türk vatandaşlarının Schengen vizesi başvurularında bir önceki yıla göre %30’luk bir artış yaşandığına dikkat çekilirken, ret oranlarının ise önceki yıla yakın olduğu belirtildi.

 

Schengen vizesi başvuru süreçleri kolaylaşıyor! AB yetkilileri, başvuruların hızlandırılması ve prosedürlerin basitleştirilmesi için çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

Kaynak: T24

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz