22.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 11, 2024
spot_img
spot_img

Schengen Vizesi Çilesi Devam Ediyor: Randevular Aylar Sonrasına!

Schengen vizesi almak isteyenlerin yaşadığı zorluklar bitmek bilmiyor. Yıllardır süregelen vize başvuru sürecindeki zorluklar, başvuru sahiplerini mağdur etmeye devam ediyor.

Avrupa’ya girmek için zorunlu olan Schengen vizesi, Türk vatandaşları için kabusa dönüşmeye devam ediyor. Konsolosluklarda randevu bulmak adeta imkansız hale gelirken, vize başvuruları aylar sonrasına alınıyor.

Randevular Aylar Sonrasına:

Schengen vizesi için randevu bulmak her geçen gün daha da zorlaşıyor.

Birçok konsolosluk haftalar sonrasına randevu verirken, bazı konsolosluklarda en yakın randevu tarihi 2-3 ay sonrasına gösteriliyor.

Bu durum, Avrupa seyahatlerini planlayan vatandaşları büyük bir mağduriyete uğratıyor.

Vize Reddi ve Kayıp Ücretler:

Vize başvurusu için gerekli tüm evraklar eksiksiz ve sorunsuz bir şekilde teslim edilse bile vize reddi riski her zaman mevcut.

Almanya, Fransa, İtalya ve Hollanda gibi ülkeler, Schengen vizesi için en çok talep gören destinasyonlar arasında yer alıyor. Ancak Avrupa Birliği üyesi hemen hemen tüm ülkeler için uzun beklemeler kaçınılmaz oluyor.

Vize ücreti olarak ödenen 2500-3000 lira gibi yüksek meblağlar da vize reddi halinde geri alınamıyor.

Dijitalleşme Beklentisi:

Avrupa Birliği Konseyi tarafından Aralık ayında kabul edilen Schengen vizelerinin dijitalleşmesine yönelik tasarı henüz hayata geçmedi.

Dijital vize sisteminin uygulamaya geçmesi ile vize başvuru sürecinin kolaylaşacağı ve randevu bulma probleminin ortadan kalkacağı umuluyor.

Tavsiyeler:

Schengen vizesi için başvuru yapmayı planlayan vatandaşlara, başvurularını mümkün olduğunca erken tarihlerde yapmaları tavsiye edilir.

Vize randevuları açıldığında anında haberdar olmak için konsoloslukların web sitelerini ve sosyal medya hesaplarını takip etmek faydalı olacaktır.

Vize başvuru süreciyle ilgili detaylı bilgi için konsoloslukların web siteleri ve vize danışmanlık firmaları referans alınabilir.

Kaynak: NTV Haber

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz