19.9 C
Malta
Pazartesi, Mayıs 20, 2024
spot_img
spot_img

Sarah Bonnici, Eurovision Şarkı Yarışması’nda Malta’yı Temsil Edecek

Sarah Bonnici, Cumartesi akşamı Malta Eurovision Şarkı Yarışması’nı kazandı ve Mayıs ayında İsveç’in Malmö kentinde düzenlenen yıllık festivalde Malta’yı temsil edecek.

Bonnici, Loop adlı şarkısını seslendirerek toplam 102 puan alarak Matt Blxck’in Banana adlı şarkısını 80 puanla geride bıraktı. Ryan Hili, Karma adlı şarkısıyla yarışmada 71 puan toplayarak üçüncü oldu.

25 yaşındaki Gozitan şarkıcı, yolculuğuna 2009 yılında Malta Gençler Eurovision Şarkı Yarışması’nın finallerine ilk kez katılarak üçüncü olarak başladı. Geçen yılki yarışmaya da Heaven şarkısıyla katılmıştı.

Oylama, profesyonel bir jüri paneli ile ülke çapındaki televizyon oylaması arasında bölündü. Bonnici’nin performansı, kendisine toplam 79 puanla en yüksek puanı veren jüri üyelerinin beğenisini kazandı. Ancak Matt Black, televizyonda en yüksek oy oranıyla 29 oy alarak izleyicilerin favorisi haline geldi. Ancak Bonnici’nin jüri oylarındaki güçlü liderliği, seyirci oylarından 23 puan daha alarak rahat bir liderliğe ulaşmasını sağladı ve galibiyeti garantiledi.

Cumartesi günkü final, önceki yıllara göre farklıydı; final canlı bir performans değil, izleyicilere canlı olarak banttan yayınlanan bir performanstı. Ancak sosyal medyayı kullanan izleyiciler, yerel rekabetin olağan biçiminden bu kadar büyük ölçüde sapmasından duydukları hoşnutsuzluğu dile getirmekten çekinmediler. Birçoğu yeni formattan, özellikle de şarkıcıların canlı seyirci karşısında performans sergilememesinden kesinlikle hoşlanmadıklarını söyledi.

Denise, hastalığı nedeniyle performansın sanatçılığını yansıtmayacağını ancak azmini ve şarkının anlamını yansıtacağını söyledi. Denise sonunda seyircilerden dokuz puan ve jüri üyelerinden 30 puan aldı.

Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz