19.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 3, 2024
spot_img
spot_img

Şantiyede Çökme: 1 İşçi Hayatını Kaybetti, 1 İşçi Hastaneye Kaldırıldı!

Sliema semtinde bulunan bir inşaat şantiyesinde bugün sabah saat 9.50 civarında yaşanan çökme olayında 1 işçi hayatını kaybetti, diğer işçi ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, Aziz Ignatius Caddesi’ndeki 3 katlı tarihi binanın tadilatı sırasında çökme meydana geldi. Kazada yaralanan 31 yaşındaki Arnavut işçi kendi imkanlarıyla enkazdan kurtulurken, 51 yaşındaki diğer işçi moloz yığınlarının altında kaldı. Kurtarma ekiplerinin yaklaşık bir saat süren çalışması sonucunda hayatını kaybettiği teyit edildi.

Her iki işçinin de Żebbuġ bölgesinde ikamet eden Arnavut vatandaşı olduğu öğrenildi. Hastaneye kaldırılan işçinin sağlık durumu ise henüz netleşmedi.

Çöken binanın 1920’lerden kalma bir yapı olduğu ve apart odaya dönüştürülmek üzere tadilatta olduğu belirtildi. İnşaatın müteahhidi Oratorian Capital şirketi, mimarı ise Darryl Cutajar olarak kayıtlara geçti. Şirket yetkilisi Samuel Borg ile temasa kurulamazken mimar Cutajar ve diğer ortak Luca Miceli Demajo’ya ulaşılamadığı öğrenildi.

Can Yakıcı Sesler!

Kazaya komşu olan bir kişi, Times of Malta gazetesine yaptığı açıklamada, şantiye yetkilisinin kendilerini birkaç gün önce arayarak taşıyıcı duvarların dayanıklığını test edeceklerini ve gürültü duyacaklarını söylediğini aktardı. Aynı kişi, son birkaç gündür titreşimler hissettiğini de ifade etti.

Diğer komşular ise çökme anında şiddetli bir sarsıntı hissettiklerini dile getirdi. Bir görgü tanığı, çökmenin ardından bir işçinin binadan dışarı fırladığını ve “ambulans çağırın!” diye bağırdığını söyledi.

Kazanın ardından olay yerine gelen Times of Malta muhabiri, binanın tavan krikeleriyle desteklendiğini aktardı. Sivil Savunma ekipleri yolun ortasına bir kurtarma çadırı kurarken, olay yeri inceleme ekibi de çalışmalarına başladı.

Polis yaptığı açıklamada, Malta Başsavcı Yardımcısı Philip Galea Farrugia’nın olayla ilgili soruşturma başlattığını duyurdu.

Bu olay, Malta’da son dönemde yaşanan inşaat kazalarının en ölümcül olanı. Bu yılın başlarında yayımlanan Jean Paul Sofia’nın ölümüyle ilgili soruşturma raporundan bu yana ilk ölümcül kazanın yaşandığı ifade edildi. 20 yaşındaki Sofia’nın Corradino semtindeki bir inşaat şantiyesinde hayatını kaybetmesi üzerine başlatılan soruşturma, inşaat sektöründeki denetim ve uygulama süreçlerinde ciddi eksiklikler olduğunu ortaya koymuştu. Malta hükümeti, soruşturmanın önerilerini hayata geçirmek üzere ilgili bakanlardan oluşan bir komisyon kurmuştu.

 

Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz