29.9 C
Malta
Cumartesi, Temmuz 27, 2024
spot_img
spot_img

Sağlık Bakanı Chris Fearne: Vaka sayılarının artması durumunda yeni kısıtlamalar gelebilir

Sağlık Bakanı Chris Fearne, vaka sayılarının artması durumunda yeni önlemlerin alınabileceğini açıkladı.

5 Ocak 2021 / Malta

Günlük vaka sayılarının son haftadaki artışı nedeniyle Sağlık Bakanı Chris Fearne, ileriki günlerde daha sıkı tedbirlerin alınabileceğini açıkladı. Günlük vaka sayısında kasım ayında ulaşılan 218 kişinin ardından bugün 224 yeni vaka kaydedilmesi daha sıkı önlemlerin alınmasına sebep olabilir.

Bakan Fearne bu artışların nedeniyle ilgili olarak 3 ihtimal olduğunu belirtti.

İlk ihtimal; Noel tatilinde yapılan tüm uyarılara rağmen vatandaşların evlerde bir araya gelerek kutlama yapması olduğunu açıklayan Bakan, buna kanıt olarak son günlerde 25-34 yaş grubunda vaka sayılarının arttığını söyledi.

Eğer artışın sebebi Noel tatil sezonu ise vaka sayıları bir süre sonra artmayacaktır. Bu durumda yeni önlemlere ihtiyacımız olmayacak şeklinde açıklama yapan Bakan, ikinci ihtimal için küresel iklim krizine bağlı olarak artan hava sıcaklığını söyledi.

Bakan Chris Fearne son ihtimal olarak İngiltere’de ortaya çıkan ve çok daha hızlı yayıldığı bilinen koronavirüs varyantını söyledi. Şimdiye kadar ülkede sadece 3 kişide görülmesine rağmen bunun bir sebep olabileceği ve vakaların kaynaklarının araştırılmaya devam ettiğini belirtti.

Önümüzdeki günlerde vaka sayılarının artış nedeninin daha iyi anlaşılacağını söyleyen Fearne, ilk ihtimal dışında diğer nedenlerden dolayı artış söz konusu ise yeni önlemlerin alınacağını belirtti.

Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz