13.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 4, 2024
spot_img
spot_img

Ryanair Patronundan Çarpıcı Açıklamalar

İrlanda merkezli düşük maliyetli havayolu şirketi Ryanair’in İcra Kurulu Başkanı Michael O’Leary, son açıklamalarında, şirketinin ve Malta’daki iştiraki Malta Air’in Malta’nın gayri resmi ulusal havayolu şirketi olabileceğini söyledi.

Avrupa’nın en büyük havayolu şirketi olan Ryanair’in başkanı, Malta’nın resmi ulusal havayolu şirketinin karşılaştığı zorlukları da ele aldı. O’Leary, Malta’nın turizm için hala Air Malta’ya bağlı olduğu bir senaryoda, turizmin zorluk yaşayabileceğini belirtti ve Air Malta’yı rekabet edemeyecek kadar küçük olarak tanımladı.

O’Leary, “Avrupa havacılığının yeni dünyasında, hayatta kalmak ve büyümek için dört büyük havayolu şirketinden biri olmanız gerekiyor. Malta, Avrupa’nın dört büyük havayolu şirketinden birine sahip olduğu için çok şanslı.” dedi.

Ryanair ve Malta Air’i “çok hızlı büyüyen” şirketler olarak tanımlayan O’Leary, geçen yıl Air Malta’ya bir şey olması durumunda Malta’nın “Malta Air’e her zaman güvendiğini” vurguladı.

Air Malta’nın CEO’su David Curmi ise Nisan ayında yaptığı açıklamada, AB’nin hükümetin 300 milyon Euro’luk devlet yardımı talebini reddetmesi üzerine zor durumda olan Air Malta’nın yıl sonuna kadar yeni bir ulusal havayolu ile değiştirileceğini söylemişti. Maliye Bakanı ise henüz kesin bir karar verilmediğini belirtti.

O’Leary, hükümetin ve Air Malta yönetiminin, başarılı bir şekilde havayolu şirketinin faaliyetlerine devam etmesi için bir yol bulacağından emin olduğunu ifade etti.

O’Leary ayrıca, “Malta hükümetinin çok akıllıca yaptığı şeyin Ryanair’in Malta Air’i yaratmasına ve büyütmesine izin vermek olduğunu” söyledi ve böylece Malta’nın sadece Air Malta’ya bağlı olmak yerine iki havayolu şirketine sahip olduğunu belirtti.

Ulusal havayolu şirketini geçmişte “grevler ve iş durmalarıyla” çevrelenmiş olarak tanımlayan O’Leary, Ryanair ve iştirakinin varlığıyla bu sorunların azaldığını söyledi.

Ryanair’ın sunduğu düşük fiyatlar, turistlerin daha düşük harcama yapmasını teşvik edebilirken, bu tür taşıyıcıların aşırı turizmden sorumlu tutulduğu eleştirilere de yanıt verdi. O’Leary, her başarılı turizm destinasyonunun bu tür zorluklarla karşılaştığını ve turizmin farklı yönlerini teşvik etmenin önemli olduğunu vurguladı.

Son olarak, O’Leary, Ryanair’in Malta Turizm Otoritesi’nden aldığı mali desteği savundu ve şirketin Malta’da gerçekleştirdiği büyük yatırımları göz önüne alarak, destek miktarının küçük olduğunu belirtti. Ayrıca, Ryanair’in Malta’da istihdam yarattığını ve vergi ödediğini vurguladı.

O’Leary, Ryanair’in Malta’daki faaliyetlerini genişletmeyi planladığını ve kısa süre içinde Malta Uluslararası Havalimanı’ndaki bakım hangarında 50 çalışanı aşmayı hedeflediklerini söyledi.

Son olarak, havacılık vergileri konusunda, O’Leary, Avrupa Komisyonu’nun havacılık vergilerini artırma önerisini eleştirdi ve emisyonları azaltmanın daha etkili bir yol olduğunu savundu. Ryanair’in zaten ağır vergilendirildiğini söyleyen O’Leary, vergilerin Avrupa içi ve dışı uzun mesafeli uçuşlardan alınmasını istedi.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz