20.9 C
Malta
Pazartesi, Mayıs 20, 2024
spot_img
spot_img

Rusya Mariupol şehrinin teslim olmasını istedi, Ukrayna reddetti

21 Mart 2022

Ukrayna, kuşatma altındaki Mariupol kentindeki insanlara teslim olmaları halinde limandan güvenli geçiş teklif eden Rus ültimatomunu reddetti. Ukrayna, stratejik liman kentini teslim etmesinin söz konusu olmadığını açıkladı.

Mariupol şehri Rusya’nın eline geçti. Ukrayna, Rusya’nın Pazartesi sabahı Moskova saatiyle 05:00’e kadar Mariupol kentinden vazgeçme talebini “teslim olma söz konusu olmadığını” söyleyerek reddetti.

Rus kuvvetleri, yolların mayın temizleme işlemi tamamlandıktan sonra gıda, ilaç ve diğer malzemeleri içeren insani yardım konvoylarının şehre güvenli bir şekilde girmesine izin vereceklerini söyledi.

Rus General Mizintsev orada korkunç bir insani felaketin yaşandığını kabul etti ve teklifin sivillerin doğuya veya batıya güvenli bir şekilde kaçmalarına izin vereceğini söyledi.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı Iryna Vereshchuk, teklife yanıt olarak, Ukrayna’nın Mariupol’u savunmayı bırakmayacağını söyledi.

Rusya Savunma Bakanlığı, silahlarını bırakan savunucular karşılığında insanların şehir dışına güvenli geçişine izin vereceğini söylemişti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı ağır çatışmaların şehir merkezine ulaştığı Mariupol’da Rusya’yı savaş suçlarıyla suçladı. Şehir binalarının tahminen yüzde 90’ı hasar gördü veya yıkıldı. Yaklaşık 300 bin kişi elektriksiz, susuz ve çok az yiyeceksiz kaldı.

BBC

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz