16.9 C
Malta
Çarşamba, Nisan 17, 2024
spot_img
spot_img

Rusya kıtalararası balistik füze denemesinin başarıyla gerçekleştiğini duyurdu!

12 Nisan 2023

Rusya, gelişmiş kıtalararası balistik füze denemesi yaptığını ve Salı günü yapılan testte kıtalararası balistik füze (ICBM) denemesinin başarıyla gerçekleştirildiğini açıkladı.

Rusya, ABD ile kalan son nükleer silah kontrol anlaşmasına katılımı askıya aldıktan haftalar sonra kıtalararası balistik füze denemesi yaptığını duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada “bir mobil kara konuşlu füze sisteminin kıtalararası balistik füzesini (ICMB) başarıyla fırlattığını” söyledi. Rusya füzenin, Kazakistan Cumhuriyeti’nde bulunan Sary Shagan eğitim sahasında sahte bir hedefi hassasiyetle vurduğunu açıkladı.

Geçtiğimiz Şubat ayında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ABD’nin nükleer stokları sınırlama ve karşılıklı teftişe tabi tutma konusunda anlaştıkları New START anlaşmasına katılımı askıya aldığını duyurmuştu.

Aradan geçen süre zarfında Putin komşu ve müttefik ülkesi Belarus’a taktik nükleer silahlar konuşlandıracağını ve silahları Avrupa Birliği’nin kapısına kadar getireceğini söylemişti. Rusya’nın her iki girişimi de NATO tarafından kınandı.

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz