14.9 C
Malta
Cuma, Nisan 19, 2024
spot_img
spot_img

Rus S7 havayolu yaz sezonu Türkiye uçuşlarını iptal etti

19 Mayıs 2021

Rusya’nın Covid salgını nedeniyle 1 Haziran’a kadar getirdiği kısıtlamaları belirsiz bir tarihe uzatması ardından Rus havayolu şirketi S7, 2021 yaz sezonu Türkiye uçuşlarını iptal ettiğini duyurdu.

Rus yetkililerin, Türkiye’ye uçuşlara getirilen kısıtlamanın devam etme kararları ve 15 Haziran’a kadar açılmasının mümkün olmadığını ifade etmesi ardından, S7 havayolu şirketi Türkiye uçuşların iptal etti.

Türkiye uçuşlarına dair belirsizliğin sürdüğün belirten şirket yetikilisi, Türkiye’de salgın durumunun iyi hale gelmesi ve uçuşların yeniden başlatılması halinde bilet satışlarının başlayacağını bildirdi.

Aeroflot da iptal etmişti

Rusya’nın en büyük havayolu şirketi Aeroflot da, haziran ayı için Türkiye uçuşlarının iptal ettiğini, bilet satışlarını da askıya aldığı açıklamasını yapmıştı.

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, 12 Nisan’da, Türkiye ile Rusya arası normal ve charther uçuşların 15 Nisan-1 Haziran’da sınırlandırma kararı alındığını açıklamıştı.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da yer aldığı bir heyetle kararın gözden geçirilmesini istemiş, ancak bu görüşme sonrası Rus yetkililer, yeniden uçuşların 15 Haziran öncesinde mümkün olmadığını belirmişlerdi.

Konuyla ilgili Türkiye yetkili makamları, Rus yetkililerin yeniden uçuş izni için yerinde inceleme yapmak üzere Antalya’ya geleceklerini açıklamıştı.

 

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz