23.9 C
Malta
Salı, Mayıs 14, 2024
spot_img
spot_img

Romeo Romano Bahçesi halkın kullanımına açıldı!

25 Aralık 2022

Santa Venera’daki Romeo Romano Bahçesi’nin 4 bin metrekarelik alanında restorasyon çalışmaları tamamlanarak daha önce halka açık olmayan büyük bölümü halkın kullanımına açıldı.

Hükümetin atık dairesinin yan kuruluşu olan GreenServ tarafından yürütülen restorasyon çalışması ardından bahçe Çevre Bakanı Miriam Dalli tarafından açıldı. Romeo Romano Bahçesi, Malta’daki en büyük ikinci halk bahçesidir. 

Çok sayıda olgun narenciye ağacının korunarak bahçenin tarihini sürdürülebilir bir şekilde planlayan bir çocuk oyun alanı ve iki teras alanı içeren projenin ilk aşaması olan restorasyon çalışması tamamlandı.

Halka ev ve işyerlerine yakın dinlenme alanları sunmaya hükümetin önem verdiğini vurgulayan Çevre Bakanı Dalli,  “Romeo Romano Garden’ın tamamen yenilenmesi için 1 milyon 700 bin Euro yatırım yapılıyor. Proje, hükümetin mahallelerin kalbinde daha fazla açık alan yaratma konusundaki kararlılığının bir başka kanıtıdır” dedi.

WasteServ CEO’su Richard Bilocca, bu projenin iki aşamaya ayrıldığını açıkladı. İkinci aşama, eski bahçıvanın evinin restorasyonunu içereceğini belirten Bilocca, “Ahşap gibi malzemeleri bu bahçenin mevcut karakterini tamamlayacak şekilde kullanmaya özen gösterdik ve plastik kullanımını mümkün olduğunca sınırladık” şeklinde konuştu.

Yenilenen bahçe, on dokuzuncu yüzyıldan kalma bir su değirmeni dahil olmak üzere birçok tarihi özelliğe ev sahipliği yapıyor.  GreenServ, bahçenin altında bulunan su deposu ve ağaçları çevreleyen su kanalları ile birlikte restore ettiğine özellikle dikkat çekti.

Malta Today

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz