Site icon Malta Haber

Robert Abela: “Cezalar daha caydırıcı olabilir ama ülkeyi tamamen kapatamayız”

4 Mart 2021/Asena Bilgiç/Malta

Robert Abela, COVID-19 vakalarındaki artışa mücadele etmek için Malta’da yakın zamanda bir kapanma ihtimalinin olmadığını söyledi ve bunu “acımasız bir önlem” olarak nitelendirdi.

Abela, hükümetin, halk sağlığı uzmanları ve sendika grupları tarafından yapılan çağrılara rağmen, karantina uygulamasına karşı isteksizliğinde tutarlı kalmak niyetinde olduğunu söyledi.

Muhabirler tarafından hayati önem taşımayan iş yerlerinin kapatılması hakkında soru sorulunca Abela “Dün Meclis’te yaptığımız tartışmada duyurduğum gibi, almayı düşündüğümüz önlemlerden biri de mevcut düzenlemelerin ihlali nedeniyle para cezalarını artırmak, ”dedi.

Başbakan basın mensuplarına yaptığı açıklamada ayrıca şunları kaydetti: “Kurallara uyulmasını sağlamak için bunun önemli olduğuna inanıyorum. Tıbbi açıdan durumun sabit kalmasını sağlamak için birkaç saat içinde açıklayacağımız önlemleri tartışmaya devam edeceğiz. Kararın ülkeyi kapatmaktan kaçınmayı desteklemesi ve hayatların korunması ile geçim kaynaklarının korunması arasında bir denge sürdürmemiz gerektiğine inanıyorum.”

Malta, aşılama oranı açısından AB’ye liderlik ediyor, ancak geçen Perşembe günü yapılan son Avrupa Hastalık Kontrol Merkezi güncellemesine göre, bloktaki 100 bin kişilik nüfusa düşen altıncı en yüksek vaka sayısına sahip ülke.

 

Kaynak: Times of Malta

Exit mobile version