16.9 C
Malta
Salı, Nisan 30, 2024
spot_img
spot_img

Restoranlarda 7 Şubat’tan sonra aşı sertifikası gerekmeyecek

26 Ocak 2022

Malta Sağlık Bakanı Chris Fearne, 7 Şubat’tan itibaren restoranlara, barlara girişler için aşı sertifikası gerekmeyeceğini açıkladı. Seyahatlerde ise geçerli aşı sertifikası gerekli olmaya devam edecek.

Malta’da 17 Ocak’ta yürürlüğe giren aşı sertifikası kısıtlamalarına karşı yükselen itirazlarla ilgili nihayet hükümetten ilk adım geldi.

Malta Sağlık Bakanı Chris Fearne dün Parlamento’da 7 Şubat’tan itibaren restoranlara ve barlara girişlerde geçerli bir aşı sertifikası gerekmeyeceğini söyledi.

14 Şubat’tan itibaren ise spor salonları, kaplıcalar, havuzlar, sinemalar ve tiyatrolara giriş için geçerli aşı sertifikası gerekmeyeceğini açıklayan Bakan Fearne, temaslı kişiler için ise karantinanın 5 güne düşebileceğini belirtti.

Toplu etkinlikler, spor etkinlikleri, kumarhaneler, gece kulüpleri ve en önemlisi seyahatte ise  geçerli bir aşı sertifikası aranmaya devam edilecek.

Sağlık Bakanı Fearne, toplamda 1 milyon 200 binden fazla aşı dozu uygulandığını ve 325 bin kişinin güçlendirici olduğunu belirterek “Nüfusun dörtte üçü güçlendirici doz aşı aldı ve bu önlemleri kaldırmaya başlamak için en uygun zaman olduğu anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.

Malta Today

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz