15.9 C
Malta
Salı, Nisan 30, 2024
spot_img
spot_img

Papa Francis 2 ve 3 Nisan’da Malta’yı ziyaret edecek

26 Ocak 2022

Vatikan Papa Francis’in 2 ve 3 Nisan tarihlerinde Malta’yı ziyaret etmeyi planladığını bildirdi. Cumhurbaşkanı George Vella ve Başbakan Robert Abela’nın resmi olarak bilgilendirildiği ve iki günlük ziyaretin tarihlerini kabul ettikleri belirtildi.

Pandemi nedeniyle ertelenen 2020 Mayıs’ında yapılması planlanan Papa Francis’in Malta’yı ziyaretinin tarihleri belli oldu.

Times Of Malta’nın haberine göre Vatikan, hükümet ve kilise yetkililerine Papa Francis’in 2 ve 3 Nisan tarihlerinde Malta’yı ziyaret etmeyi planladığını bildirdi.

Papa Francis’in ziyareti ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı ancak kaynaklar Başkan George Vella ve Başbakan Robert Abela’nın resmi olarak bilgilendirildiğini iki günlük ziyaretin tarihlerinin kabul edildiğini söyledi.

Papa Francis, St John Paul II ve Papa Benedict XVI’dan sonra Malta’yı ziyaret eden üçüncü papa olacak.

İlk papalık ziyareti 1990 yılında Papa II. John Paul gerçekleştirmişti. 2001 yılında Dun Ġorġ Preca, Adeodata Pisani ve Nazju Falzon’u yenerek tekrar ziyaret etti.

Papa Benedict XVI 2010 yılında din adamlarının cinsel istismar skandalının zirvesinde Malta’yı ziyaret etti.

Kaynaklar, Vatikan’ın herhangi bir siyasi etki izlenimi uyandırmamak için, Papa’nın ziyaretinin seçimden sonra gerçekleşmesini istediklerini dile getirmişlerdi. Ziyaretin Nisan’da olması ile erken seçimin 12 Mart tarihinde yapılması olasılığını yönünde tahminler öne sürüldü.

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz