23.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 19, 2024
spot_img
spot_img

Qormi Market BCRS Uygulamasını Reddediyor!

Malta’daki geri dönüşüm programı BCRS, beklenmedik bir itirazla karşı karşıya. Qormi’deki Ta’ Ganza isimli market, BCRS şişe iadelerini askıya aldığını duyurdu.

Şirketin aldığı bu kararın arkasında ise şeffaflık ve tazminat ile ilgili endişeler yatıyor. Ta’ Ganza yetkilileri, BCRS’nin aşırı sayıda içecek kutusu iadelerini reddetmesi nedeniyle kendilerinin müşterilere zaten ödemek zorunda oldukları geri ödemelerin yükünü üstlenmek zorunda kaldığını belirtiyor. Bu durumun şirketi maddi olarak zora soktuğunu ifade eden yetkililer, BCRS ile programın işleyişi ve tazminat mekanizması konusunda görüşmelere başlayacaklarını duyurdu.

2022 yılında uygulamaya konulan BCRS sistemi ile her içecek kutusu için 10 sent depozito alınmaya başlanmıştı. Bu kutular geri dönüşüm için şirkete iade edildiğinde ise depozito bedeli geri alınabiliyor.

Malta genelinde geri dönüşüm makineleri yaygın olsa da birçok market müşterilerden doğrudan şişe kabul ediyor. Bu sistemde marketler müşterilere 10 sent iade ederken, BCRS kutuları marketlerden topladığında ise şirkete kutu başı 12 sent ödeme yapıyor. Ancak Ta’ Ganza, BCRS’nin reddettiği iadelerden dolayı oluşan maddi kaybın kendileri için sürdürülebilir olmadığını düşünüyor.

Bu gelişme, BCRS programının şeffaflığı ve işleyiş şeklini yeniden gündeme getiriyor. Önümüzdeki günlerde BCRS yetkilileri ile Ta’ Ganza arasında yapılacak görüşmelerin programın geleceği açısından kritik önem taşıdığı düşünülüyor.

 

Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz