25.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 16, 2024
spot_img
spot_img

Porsche ile iki lüks saat kaçırmak isterken Porsche’dan da oldu

13 Şubat 2022

Sırbistan gümrüğünden Porsche marka araçlarına sakladıkları iki lüks saati kaçak geçirmek isteyen iki kişi yakalandı.

Beyan edilmeyen saatlerin değerinin 115 bin Euro olarak tespiti ardından Sırbistan yasalarındaki “Kaçak eşyanın değeri eşyanın bulunduğu araç değerinin üçte birini aştığı için araca da el konulur” hükmünce Porsche araca da el konuldu.

Sırbistan gümrüğünde üzerinde fazla para, altın ve değerli eşya taşıyan yolcuları yakalanmaya devam ediyor.
Sırbistan gümrüğü beyan edilmemiş para ve ziynet eşyası geçirenleri affetmiyor. Fakat bu sefer benzerlerinden farklı olarak sürücünün aracına da el konuldu.

Sırbistan Presovo sınır kapsında Alman plakalı Porsche sürücüsünün üzerinde değeri 115 bin Euro olarak tahmin edilen beyan etmediği lüks saat bulundu.

Sırbistan gümrük yetkililerinin sürücüsü ve yanında bulunan arkadaşına, rapor edecekleri bir şeyleri olup olmadığı sorulduğunda ikisi de olumsuz yanıt verdi.

Yapılan aramada sürücünün hem sol hem sağ kolunda iki değerli saat buldu.  Yolcular saatleri beyan ettirmediği için ve değeri 115 bin Euro tahmin edilen Patek Philippe marka saatlere el konuldu.

Sırbistan kanunlarına göre kaçak olarak gözüken eşyanın değeri, bulunduğu aracın değerinin üçte birini aştığı için araca da el konuldu.

Mahkemeye çıkarılan yolcular yabancı uyruklu olduğu için hızlandırılmış usule göre yürütülen yargılama sonucu 150 bin Dinar para cezası verilerek Patek Philippe marka saatler ve Porsche marka araca el konuldu.

Temyiz surecinden sonra mahkemen kararı değişmezse hem saatler hem de ihlalde bulunan araç Niş Gümrük Müdürlüğü’nce açık artırma ile satılacak.

Turizm Gazetesi

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz