18.9 C
Malta
Cumartesi, Nisan 27, 2024
spot_img
spot_img

Planlama Otoritesi, Sliema’daki Townsquare projesinde 10 katlı oteli ve 75 daireyi daha onayladı

Sliema’daki Townsquare projesine Michael Stivala tarafından eklenen 10 katlı otel ve 75 dairenin inşaatı, yerel sakinlerin onayına karşın Perşembe günü Planlama Otoritesi tarafından onaylandı.

2019’da onaylanan 159 daireli projenin son hali, onaylanan daire sayısını 234’e çıkarırken, kule toplam yüksekliği değişmeden kaldı. Projeye yönelik oylamada hazır bulunan yedi üye de projeyi onaylayan yönde oy kullandı.

Sliema sakinleri arasında yapılan bir ankette, Sliema sakinlerinin %61.3’ü zaten onaylanmış projeye bir otel eklenmesine karşı çıktığını göstermişti.

Proje, masa ve sandalyeler için ayrılan alanın genişletilmesini ve yer altı otoparkın ana giriş ve çıkışının Hughes Hallet’ten Triq Qui Si Sana’ya taşınmasını içeriyor.

2019’da Planlama Otoritesi tarafından onaylanan 28 katlı Townsquare projesi, yüksek bina yüksekliği konusundaki yıllar süren tartışmalardan sonra yeşil ışık aldı.

Sliema’daki yüksek katlı Town Square gelişimi içinde önerilen otel, bahçede daha önce “pavyon” olarak belirlenen bir alanda inşa edilecek ve direkler üzerine kurulacak.

Trafik çalışmalarına göre, günlük seyahat sayısının toplamda 3,188 seyahate kadar yaklaşık 662 seyahat artması bekleniyor. Bu etkiyi hafifletmek için ise komşu kavşaklarda iyileştirme çalışmaları önerilmektedir.

Kaynak: The Malta Independent

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz