15.9 C
Malta
Cumartesi, Nisan 27, 2024
spot_img
spot_img

Malta, son yılda yaptığı bağışlarla dünya genelinde en cömert ülkeler arasında yer aldı

Birleşik Krallık merkezli önde gelen bir yardım kuruluşunun son raporuna göre Malta, geçtiğimiz yıl %65’i hayır kurumlarına bağış yaptığını belirten katılımcılarla yapılan anket sonuçlarına göre, 142 ülke arasında beşinci sıraya yerleşti.

Charities Aid Foundation (CAF) tarafından yayımlanan 2023 Dünya Bağış Endeksi’ne göre, geçen yıl hayır kurumlarına para bağışlama konusunda dünya genelinde yedinci sırada yer aldığı bir önceki yılın performansını daha da güçlendirdi.

Genel olarak Malta, hayır kurumlarına yapılan bağışların yanı sıra bir yabancıya yardım edenlerin oranı ve bir kuruluşa gönüllü çalışma süresini içeren kriterlere dayanarak oluşturulan endekste 20. sırada yer aldı.

Malta’da ankete katılanların %56’sı bilinmeyen birine yardım ettiğini belirtirken, sadece %25’i bir kuruluşa gönüllü çalışma süresi ayırdığını ifade etti.

Ülkemizdeki göçmenler, yerli halka göre daha fazla bağış yapma eğilimindeydi. Charities Aid Foundation (CAF) CEO’su Neil Heslop, “2023 Dünya Bağış Endeksi, küresel belirsizlik ortamında umut verici bir iyimserlik nedenleri sunuyor” dedi. “Bu, Covid-19 salgını sonucunda gördüğümüz artan cömertliğin genel düzeyde genel olarak sürdüğünü gösteriyor,” diye ekledi.

Bu yıl hayır kurumlarına en fazla bağış yapan ülkeler sıralamasında Myanmar birinci sırada yer aldı, katılımcıların %83’ü iyi niyetli nedenlere bağış yaptığını söyledi. Onu sırasıyla Endonezya (%82), Birleşik Krallık (%71) ve Ukrayna (%70) izledi.

Ukrayna, bu yıl genel puanında bir önceki yıla göre en büyük artışı gösteren ülke oldu ve 10. sıradan ikinci sıraya yükseldi. Savaşın etkilediği ülke, aynı zamanda bilinmeyen birine yardım edenlerin oranında altıncı sırayı elde etti.

Diğer yandan, Endonezya endeks genel sıralamasında altıncı kez üst üste liderliği elde etti.

Endekste en düşük sıralanan ülkeler ise sırasıyla Polonya, Hırvatistan, Yemen, Japonya ve Yunanistan oldu.

Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz