17.9 C
Malta
Cumartesi, Nisan 27, 2024
spot_img
spot_img

Planlama Kurumu, San Luċjan’daki yakıt depolama tanklarını kaldırma planlarını onayladı

Planlama Kurumu, San Luċjan’daki yakıt depolama tanklarını kaldırmak ve sökmek için yapılan planları onayladı.

Çevre bakanlığından yapılan bir açıklamada, Petromal’ın şimdi ağır yakıt depolama tesisindeki 12 tankı kaldırmaya ve alanı temizlemeye istekli şirketlerden teklif almak için ihale çağrısı yapacağı belirtildi.

Tankların yıl sonuna kadar sökülmesi gerekiyor.

2021 yılında, yakıt depolaması San Luċjan’dan Ħas-Saptan’a taşındı. Bir yıl sonra, hükümet siteyi Is-Siċċa adlı bir araştırma alanı ve rekreasyon alanına dönüştüreceğini duyurdu. Dönüşümün maliyeti vergi mükelleflerine 40 milyon Euro’ya mal olacak.

Cumartesi günü, bakanlık devlete ait Petromal’ın San Luċjan tesisisini kaldırmak için aylar harcadığını ve işin güvenli bir şekilde yapılmasını sağlamak için hazırlandığını söyledi.

Tankların kaldırılması, bakanlık tarafından belirtilmeyen bir şirket tarafından yönetilecek, sağlık ve güvenlik görevlileri tarafından denetlenecek ve kamuya açık bir çağrıyı takiben gerçekleşecek, dedi bakanlık.

Çevre ve Kaynaklar Otoritesi ile yapılan istişareler sonucunda hazırlanan planlara göre, gerekli dekontaminasyon türlerini anlamak için teknik çalışmalar yapıldı.

 


Kaynak: Newsbook Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz