22.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 11, 2024
spot_img
spot_img

Pianist Frank Bonnici, Film Müziği Konseri İle Malta Sanat Derneği’nde!

Malta asıllı klasik ve caz piyanisti Frank Bonnici, Prag’da yaşayan sanatçı, Çarşamba günü saat 19.00’da Valletta’daki Malta Sanat Derneği’nde film müziği konseri düzenleyecek.

Bonnici, ünlü bestecilerin orijinal müzikleri ile film müziği performansı sunacak ve izleyicileri 20. ve 21. yüzyılın müziğine götürecek.

Dört müzisyenden oluşan kadro, yarı klasik, caz, pop, bolero, balad ve diğer birçok tarzı içeren bir repertuar sunacak, böylece herkesin keyifle dinleyebileceği bir atmosfer yaratacak. Konserde yer alacak birçok popüler film müziği arasında Love Story (1970), The Godfather (1972), Harry Potter (2001–2011) gibi eserler bulunuyor.

Piyano sanatçısı, verdiği röportajda, “Klasik, caz ve diğer müzik türlerinden gelmem nedeniyle film müziği otomatik olarak sonradan geldi,” diyor.

“Hayatımda bu türle daha fazla tanıştım. Hatırlıyorum ki Malta’da çekilen iki en eski film olan Bolibar (1928) ve Sons of the Sea (1925) için canlı piyano müziği icra etmiştim. 2013’te Żebbuġ ve Mdina’da, Merkezi Halk Kütüphanesi’nin Malta Film Komisyonu işbirliğiyle düzenlediği etkinlikte büyük bir katılım oldu.”

Bonnici, o zamandan beri film müziği bestelemekte olup, en son yazdığı eseri olan A Night in Branik şu anda Lucerna, Pilotu ve diğer sinemalarda gösterilmektedir.

Bir diğer fırsat, piyanistin 2018 yapımı The Catcher was a Spy filminde oyuncu Sienna Miller ile çalışma teklifi aldığı Çek film stüdyosu tarafından geldi.

“Film müziği beni daha çok heyecanlandırıyor,” diyor.

“Müziğe daha fazla pratik yapma, ambiyans yaratma ve özellikle şu anda ve gelecekte yaptığım projeleri paylaşma yenilik ve ilhamını sağlıyor. Bu öğeleri memleketimle paylaşabildiğim için mutluyum.”

Konser, Çarşamba günü saat 19.00’da Valletta’daki Malta Sanat Derneği’nde gerçekleşecek. Biletler ticketline.com.mt adresinden temin edilebilir.

Kaynak:Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz