15.9 C
Malta
Pazartesi, Mayıs 6, 2024
spot_img
spot_img

Pelin Kaya’nın Katiline 40 Yıl Hapis Cezası

18 Ocak 2023’te Türk iç mimar Pelin Kaya’yı kasıtlı olarak öldüren Jeremie Camilleri, 40 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 34 yaşındaki katil geçen ay mahkemede suçunu kabul etmişti.

Yargıç Consuelo Herrera, Camilleri’nin “şiddet eğilimli bir kişilik” olduğunu ve önceki mahkumiyetlerinden ders almadığını belirtti. Herrera, “Sadece kurbanın üzerine araç sürüp onu öldürmekle kalmadı, aynı zamanda taşlarla da saldırdı. Bu, toplumumuzda kabul edilemez,” dedi.

Herrera, bu ciddi durumlar karşısında cezanın daha ağır olması gerektiğine inandığını ancak iddianame henüz hazırlanmadığı için ömür boyu hapis cezası veremeyeceğini belirtti.

Camilleri’ye 40 yıl hapis ve ek olarak 5.000 € para cezası ile yaklaşık 20.000 € mahkeme masrafları cezası verildi. Karar, İngilizce çevirmen aracılığıyla sakin bir şekilde cezasını dinleyen Camilleri’ye, siyah takım elbise ve beyaz gömlek giymiş halde, hapishane güvenlik görevlileri eşliğinde verildi.

Pelin Kaya’nın ailesi; kız kardeşi Derya, annesi, dayısı, teyzeleri ve arkadaşları duruşma salonundaydı.

Camilleri ilk duruşmada suçsuz olduğunu iddia etmiş ancak geçen ay ifadesini değiştirerek suçunu kabul ve itiraf etmişti.

Herrera, kararı verirken Camilleri’nin suçlamaları kabul ettiğini ve ifadesinin sonuçları konusunda uyarıldığını belirtti. Ayrıca, savcılık ve savunma avukatlarının 37 yıl hapis ve 2.000€ para cezası istemiyle mahkemeye başvurdukları ortak dilekçeye atıfta bulundu.

Camilleri’nin saldırıdan bir yıl sonra, iddianame hazırlanmadan önce erken bir itiraf dilekçesi sunduğu ve tüm suçlamaları kabul ettiği belirtilerek suçlu bulundu.

Daha önce mahkemede, Pelin ve katilinin birbirlerini tanımadıkları ve saldırıdan önce hiç karşılaşmadıkları duyurulmuştu.

Camilleri daha sonra polise “ünlü olmak istediğini”, “psikopat olduğunu ve bundan gurur duyduğunu” söylemişti.

Kan testleri, suçun işlendiği sırada sarhoş olduğunu ve kokain seviyesinin yüksek olduğunu gösterdi. Polis ayrıca aracında da kokain bulmuştu.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz