17.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 2, 2024
spot_img
spot_img

Pelin Kaya davasının üçüncü duruşması görüldü!

Elif Ören / 10 Şubat 2023

Dün (9 Şubat 2023) Pelin Kaya davasının 3. duruşması Valletta adliyesinde görüldü. Pelin Kaya’nın ailesi duruşma için bir kez daha Türkiye’den Malta’ya gelmişlerdi. 

Katil Jeremie Camilleri’nin aleyhine olan delillerin toplanmaya devam ettiği bu duruşmada polis müfettişi ve cinayet masası komiseri kürsüye çıkarak bilgi ve belgeleri mahkemeye sundu.  

Cinayet masası komiseri, olay gecesi, olay yerine gittiğinde tüm delillerin yerinde olduğu, hemen tanıkların ifadelerini aldığını söyledi. Bu duruşmada 6 farklı tanığın ifadelerine yer verildi. Tanıkların isimleri gizli tutuldu.  

Tanık ifadelerine göre katil Jeremie Camilleri, aracıyla Pelin Kaya’ya kasten çarptıktan sonra etraftaki insanlara da saldırdığı yönündeydi. Görgü tanıklarından birini yumruklayıp devirdikten sonra yerde tekmelemişti. Pelin Kaya’nı yanına gitmek isteyen bir başka insanı taşlamıştı. Yoldan geçen araçları durdurup, sürücülerine saldırmıştı.  

Evin zemini su ıslaktı, yerlerde dışkılar vardı ve sıçanlar dolaşıyordu!

Olay günü katil tutuklandıktan sonra polis arama yapmak için katilin evine gittiğini söyledi. Yerlerin ıslak olduğunu, tuvaletin dolup taştığını, dışkıların etrafta olduğunu ve evde sıçan gördüklerini belirtti. Kanepenin üzerinde katilin telefonunu bulduklarını ve el koyduklarını belirttiler. 

Katilin avukatı Alfred Abela, katil Jeremie Camilleri’nin kafa karışıklığını önlemek için ilaç kullandığını ve bir kez daha akıl ve ruh sağlığının kontrol edilmesi için psikiyatrist atanmasını talep etti.  

Pelin Kaya’nın avukatı Shazoo Ghaznavi zaten bir kontrol yapılıp cezaevine gönderildiğini söyledi ve neden bir daha test yapılsın ki diye belirtti. 

Katilin avukatı Jeremie Camilleri’nin daha önce psikolojik bir destek aldığını ve ilaç kullandığını basit bir teklifte bulunduğunu söyledi.  

Müfettiş Kurt Zahra, önceki psikiyatristin konuşması olarak gelmesini söyledi fakat Avukat Alfred Abela eski psikiyatristin kanıtların değerini azaltabileceğini yeni bir psikiyatrist tarafından muayene edilmesi yönündeki talebinde ısrarcı oldu. 

Mahkeme bu talebi kabul etti. 

Katil Jeremie Camilleri’nin akıl ve ruh sağlığının yerinden olup olmadığını test edecek bir psikiyatrist daha atanacak. 

Ve bir sonraki duruşma 16 Mart 2023 tarihinde saat 11.00’da görülecek. 

 

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz