19.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 3, 2024
spot_img
spot_img

Pelin Kaya Cinayeti Davasında Gözler Yarınki Karar Duruşmasında

Valletta Adliyesi’nde, yarın sabah saat 09.00’da önemli bir karar duruşması görülecek. Pelin Kaya’nın trajik ölümüyle sonuçlanan dava, adalet arayışı içindeki toplumun dikkatle takip ettiği bir süreç haline geldi. Pelin Kaya’ya kasıtlı olarak aracıyla çarparak ve ardından taşlarla saldırarak ölümüne sebep olan katilin cezası, yarın kesinleşecek.

Savcılık ve savunma tarafından öne sürülen 37 yıl hapis cezasının mahkeme tarafından kabul edilip edilmeyeceği büyük bir merak konusu. Ancak, mahkeme daha ağır bir ceza da verebilir. Toplamda 14 ayrı suçtan yargılanan katil Jeremie Camilleri’nin kaderi, yarın sabah verilecek kararla belirlenecek.

Olay, Pelin Kaya’nın 30. yaş gününde Gzira’da gerçekleşmiş, güvenlik kameraları katilin vahşetini tüm çıplaklığıyla gözler önüne sermişti. Camilleri’nin tutuklanırken polislere yönelik, “TVM nerede? Ünlü olmak istiyorum.” şeklindeki bağırmış ve uyuşturucu ve alkol test sonuçları yüksek çıkmıştı.

Pelin Kaya’nın ailesi ve adaleti bekleyen herkesin gözü kulağı, yarın Valletta Ağır Ceza Mahkemesi’nde olacak.

Yarın sabah 08.00’de Valletta Adliyesi önünde toplanacak olan Malta’da yaşayan Türk toplumu ve Maltalı vatandaşlar, adaletin sağlanmasını birlikte bekleyecek. Pelin Kaya Davası, adaletin tecelli etmesi ve toplumsal dayanışmanın önemini bir kez daha hatırlatacak. Herkesin gözü yarınki karar duruşmasında olacak.

Pelin Kaya için adaletin yerini bulması umuduyla.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz