20.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 5, 2024
spot_img
spot_img

Pegasus’a sürdürülebilirlik finansmanı alanında yurt dışından iki ödül

Pegasus Hava Yolları, sürdürülebilirlik finansmanında elde ettiği başarılarla uluslararası alanda iki ödüle layık görüldü. Şirketin UK Export Finance destekli finansmanı için gerçekleştirdiği dünyanın ilk Sürdürülebilirlik Bağlantılı Kredisi işlemi dikkat çekiyor.

Finansman projelerinde sürdürülebilirlik odaklı yeni adımlar atmaktan çekinmeyen Pegasus Hava Yolları, bu konudaki taahhütlerini vurguluyor. Finans Genel Müdür Yardımcısı Barbaros Kubatoğlu, cinsiyet dengesi ve karbon emisyon yoğunluğu gibi performans taahhütlerinin maliyet üzerinde etkisi olduğunu belirtiyor. Şirket, finansal performansının yanı sıra çevre ve sosyal alandaki başarısını da pekiştirmeyi hedefliyor.

Sürdürülebilirlik Bağlantılı Kredisi işlemi, Societe Generale tarafından yönetilen bir finansman projesi olup Ex-Im destekli finansmanlarda ilk kez sürdürülebilirlik bağlantılı bir konseptin kullanılmasıyla öne çıkıyor. Ayrıca, bağımsız bir ESG derecelendirme kuruluşu tarafından doğrulanan ilk kredi olması ve büyük bir uçak teminatlı sürdürülebilirlik bağlantılı kredi olması da dikkat çekici.

Pegasus Hava Yolları’nın Finans Genel Müdür Yardımcısı Barbaros Kubatoğlu, sürdürülebilir kalkınmanın uzun vadeli bir model olduğuna inandıklarını vurguluyor. Filolarına katılan yeni uçakların finansmanında çevre ve sosyal hedeflerini dikkate aldıklarını belirten Kubatoğlu, sürdürülebilirlik bağlantılı kredi işleminin önemine değiniyor. Şirket, yenilikçi yaklaşımlarıyla bu alandaki öncülüğünü sürdürmekten ve aldığı ödüllerle gurur duymaktan mutluluk duyuyor.

Pegasus Hava Yolları’nın sürdürülebilirlik bağlantılı finansman modeli, şirketin finansal başarısının yanı sıra çevresel ve sosyal performansını da ön plana çıkarmayı hedefliyor. Bu tür finansman modellerinin hem Pegasus Hava Yolları hem de sektör genelinde sürdürülebilir yatırımları teşvik etme açısından önemli olduğu düşünülüyor.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz