12.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 5, 2024
spot_img
spot_img

Pazar günü Valletta’da eylem var: kısıtlamalara karşı ‘Fredoom Convoy’

01 Şubat 2022

Malta’da Covid-19 kısıtlamalarına karşı bu Pazar günü eylem yapılacak. Malta’nın beş ayrı noktasından harekete geçecek protestocular “Fredoom Convoy” (Özgürlük Konvoyu) sloganı ile duyurdukları eyleme katılım çağrısı yaptı.

Malta Özgürlük Hareketi (Fredoom Movement Malta), bu Pazar günü Malta’nın Covid-19 kısıtlamalarına karşı düzenleyecekleriprotesto gösterisini duyurdu.

Malta Özgürlük Hareketi protesto grubu, bisikletçilerin katılmaya karar vermesi durumunda Ċirkewwa’nın da dahil edileceği  Rabat, Mellieħa, Bormla ve Żurrieq olmaz üzere toplam 5 noktadan bu Pazar sabah 10’da başlayacağını duyurduğu eyleme katılım çağrısı yaptı.

Protestocu gruplar Carcaders Floriana’da park noktasında buluşup Valletta’dan yürüyüş ile konuşmaların yapılacağı Parlamento binası önünde toplanacak.

Fredoom Convoy

Protestocular, Kanada’da sınır geçişlerinde aşı zorunluluğuna karşı kamyoncuların başlattığı protestodan esinlenerek “Fredoom Convoy” (Özgürlük Konvoyu) sloganı ile duyurdukları bu eylemde kısıtlamalara ve zorunlu aşıya karşı tepkilerini gösterecek.

Kanada’da yakın tarihte sınırda aşının zorunlu tutulmasına karşı kamyoncuların başlattığı ve halktan geniş kitleler ile buluşan eylemde konvoylar oluşturulmuştu.

Konvoy, kamyoncuların ABD-Kanada sınırını geçen kamyoncular için aşı zorunluluğuna karşı bir gösteri olarak başladı sonrasında ülke genelinde tüm aşı zorunluluklarını sona erdirme çağrısına dönüştü.

Binlerce kişi Parlamento önünde gösteri yap1mış bir GoFundMe sayfası konvoyu desteklemek için 6 milyon Euro’yu aşan destek toplamıştı.

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz