14.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 12, 2024
spot_img
spot_img

Park Edilmiş Araçtan Hırsızlık Yapan Adam 40 Ay Hapis Cezasına Çarptırıldı

Geçen yıl park edilmiş bir araçtan hırsızlık yapmak suçlamasıyla mahkemeye çıkarılan 43 yaşındaki bir adam, daha önce benzer olaylardan dolayı zaten mahkum olduğu göz önüne alınarak Salı günü üç yıl dört ay hapis cezasına çarptırıldı.

Hırsızlık, 4 Ekim 2022 akşamı Żabbar’daki Triq Villabate’de gerçekleşti ve bir dizüstü bilgisayar ve bir tablet dahil çeşitli eşyalar çalındı.

Żurrieq sakini Francois Cumbo, suçlamalar arasında yer alan çalmanın şiddet içeren bir şekilde ve çalınan malın değerini aşan 2,329.37 € nedeniyle artırılmış hırsızlık ve kasıtlı hasar verme suçlarıyla suçlandı – hırsızlığı mümkün kılmak için camı kırmak.

Cumbo başlangıçta her iki suçlamayı da reddetmişti, ancak savcılık kanıtlarını sunduktan sonra haziran ayında plese değiştireceğini doğruladı.

Yargıç Nadine Lia, bu itirafın hiçbir şekilde erken kabul edilemeyeceğini vurguladı ve Cumbo’nun suçlarına ilişkin bir dizi mahkumiyeti olduğunu belirtti.

“Sanık, geçen 13 yıl içinde mahkemeler tarafından kendini düzeltme fırsatı buldu, ancak görünüşe göre bunları ciddiye almadı” diye ekledi.

Bir denetim memuru tarafından hazırlanan bir sosyal inceleme raporu, Cumbo’nun uzun süreli madde bağımlılığı geçmişine sahip olduğunu ve alışkanlığını finanse etmek için hırsızlıklara başvurduğunu doğruladı.

Lia ayrıca Cumbo’nun çalınan nesneleri geri vermediğini veya mağdura tazminat ödemediğini, işyerinde kullandığı bir dizüstü bilgisayarın çalınmasının da profesyonel yaşamını etkilediğini belirtti.

Bu durumda, 40 ay hapis cezasına başka bir etkili alternatifin düşünülemeyeceği sonucuna vararak Cumbo’yu hapis cezasına çarptırdı.

Cumbo’ya, hem çalınan malın değeri hem de aracına verdiği zararın birleşimini içeren 3,723.44 €’luk tazminat ödemesi ve 694.02 €’luk mahkeme masraflarını ödemesi için de emir verildi.

Yargıç Lia ayrıca onu uyuşturucu bağımlılığını yenmesine yardımcı olmayı amaçlayan üç yıllık bir tedavi emri altına aldı.



Kaynak: Newsbook Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz