15.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 5, 2024
spot_img
spot_img

Paris Saldırısında Alman Turist Hayatını Kaybetti, Fransız Yetkililer Şüpheliyi Yakaladı

Paris’in merkezinde, Eyfel Kulesi yakınındaki Quai de Grenelle’de meydana gelen bıçaklı ve çekiçli saldırıda bir Alman turist yaşamını yitirirken, iki kişi de yaralandı.

Cumartesi günü saat 21.00 civarında gerçekleşen saldırıda, güvenlik servisleri tarafından tanınan 26 yaşındaki Fransız vatandaşı şüpheli tutuklandı. Terörle mücadele savcıları olayla ilgili soruşturma başlattı.

Fransa İçişleri Bakanı Gérald Darmanin, saldırıda ölen kişinin Alman vatandaşı olduğunu doğruladı. Bakan, kurbanın eşiyle birlikte saldırıya uğradığını ve bir taksi şoförünün müdahalesiyle eşinin hayatının kurtarıldığını belirtti.

Şüphelinin daha sonra başka iki kişiye saldırdığını ve çekiçle birinin gözüne vurduğunu ifade eden Bakan, polis müdahalesi sonucunda şüphelinin vurularak yakalandığını açıkladı. Şüpheli, önceden tasarlanmış cinayet ve terör örgütüyle bağlantılı suikast teşebbüsü suçlamalarıyla tutuklandı.

Darmanin, şüphelinin daha önce 2016’da başka bir saldırı planlamaktan suçlu bulunduğunu ve dört yıl hapis cezasına çarptırıldığını belirtti. Ayrıca, şüphelinin psikiyatrik sorunları olduğunun bilindiğini ekledi.

Yaralanan iki kişi, 60 yaşlarında bir Fransız ve bir yabancı turist, acil serviste tedavi altına alındı. Her iki yaralının da hayati tehlikesinin olmadığı bildirildi.

Cumartesi gecesi Bir-Hakeim metro istasyonu çevresinde başlatılan polis operasyonu sürerken, yetkililer bölgeden uzak durma çağrısı yaptı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, saldırıdan etkilenenlere başsağlığı dilerken, ulusal terörle mücadele savcılığının olayı incelemekten sorumlu olacağını belirtti.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz