18.9 C
Malta
Pazartesi, Mayıs 13, 2024
spot_img
spot_img

Özgürlük Günü’nün 44. yıl dönümü törenle kutlandı!

1 Nisan 2023

Malta Özgürlük Günü’nün 44’üncü yıl dönümü Vittoriosa’daki Özgürlük Anıtı’nda düzenlenen bir törenle dün anıldı.

İngiliz askerlerinin Malta’dan ayrıldığı tarihin yıl dönümü olan 31 Mart 1979’da son İngiliz savaş gemileri Malta’dan ayrıldı ve artık Malta bir askeri üs olarak kulanılması sona erdi. Eski Başbakan Dom Mintoff’un Malta’daki tesisleri askeri amaçlarla kullanmaya devam etmesi için yıllık 14 milyon Sterlinlik ödeme karşılığında 7 yıl boyunca Birleşik Krallık ve İngilizlerin kullanımı 31 Mart 1979’da sona ermişti.

Yapılan sembolik bir törenle 44 yıl önce son İngiliz birlikleri ülkelerine dönmek üzere Fort St Angelo kıyılarından ayrılmıştı.

31 Mart 1979’da Özgürlük Anıtı’nda en son bir İngiliz denizci İngiliz bayrağını indirdi ve ardından bir Maltalı işçi ilk kez Malta bayrağını dalgalandırdı.

Özgürlük Günü dün Cospicua’dan Vittoriosa’daki Özgürlük Anıtı’na kadar bir askeri geçit töreniyle başlayan törenlerle anıldı.

Başbakan Robert Abela’nın gelişinin ardından, Cumhurbaşkanı George Vella ulusal bir selam ile bir Şeref Kıtasını teftiş etti.

Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Muhalefet, Özgürlük Anıtı’na çıkarak 44 yıl önceki tarihi günü birlik ve beraberlik için selamladı.

Tören ulusal marşın çalınmasıyla sona erdi.

TVM

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz