15.9 C
Malta
Pazar, Nisan 28, 2024
spot_img
spot_img

Otomobil sürücüsü yaraladığı motosikletliye 37 bin Euro tazminat ödeyecek!

26 Nisan 2023

Zabbar’da 6 yıl önce meydana gelen kazada otomobilin çarptığı 50 yaşındaki motosikletli Bryan David Cassar, kusurlu otomobil sürücüsü Mario Friggieri aleyhine açtığı davada 37 bin 627 Euro tazminata hak kazandı.

Birgu’dan Fgura’ya doğru İşçi Yolu’nda motosiklet kullanırken 8 ağustos 2017’de otomobil sürücüsü 50 yaşındaki Mario Fgura’nın kendisine yol hakkı vermesi gerekirken vermediğini aktaran ve mahkemeye başvuran yine 50 yaşındaki mağdur Bryan David Cassar haklı bulundu.

Kaza sonrasında Mater Dei’de üç hafta kaldığı ve sonrasında taburcu olduğunda ağrı nedeniyle özel bir hastaneye gittiğini aktaran ve bir ameliyat olduğunu ayrıca bir ameliyat daha olması gerektiğini belgeleri ile ortaya koyan Cassar’a kusurlu Fgura’nın tazminat ödemesine karar verildi.

Kaza sonrası cerrahın makine ayarcısı olarak çalışamayacağını da aktaran Cassar’ı mahkeme Mater Dei Hastanesi’nde sıra beklemesi halinde tedavisinin gecikeceği nedeniyle ayrıca sanığın kusurlu olduğunu kabul ettiğini de dikkat alar sanık Fgura’yı 37 bin 627 Euro tazminata mahkum etti.

TVM

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz