16.9 C
Malta
Pazar, Nisan 28, 2024
spot_img
spot_img

Okullara kurulan su sebilleri 2 milyon plastik atığı engelleyecek!

13 Ekim 2022

Malta’da devlet okulları ve Mater Dei Hastanesi gibi lokasyonlarda kurulan 300’den fazla su sebili ile yılda iki milyon plastik şişesinin azaltılması hedefleniyor. Şu anda 300’e ulaşan sebil sayısı yıl sonuna kadar 510 sebile ulaşacak.

Water Servies Corparation tarafından yapılan bir yenilik ile devlet okulları, hastaneler gibi lokasyonlarda su sebilleri kuruluyor.

Mater Dei Hatanesi’nde kurulan sebillerinin halkın kullanımına ücretsiz sunulduğu ve sadece burada 711 inden fazla plastik şişenin azaltılacağı tahmin edildi. Şu ana kadar 300 tane kurulan sebil sayısına 210 sebil daha ekleneceği belirtilirken tamamlanması sonucu yılda 2 milyon plastik şişenin azalacağı bekleniyor.

Çevre Bakanı Miriam Dalli bu tesisler aracılığıyla su şişelerinin yeniden kullanımını teşvik ettiği ve ayrıca yüksek kalitede su sunduğunu belirtti.

Eğitim Bakanı Clifton Grima, girişimin odak noktasının çocuk sağlığı ile ilgili bir eğitim olduğunu ve aynı zamanda çevresel fayda için farkındalık yaratmak olduğunu söyledi.

TVM

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz