12.9 C
Malta
Perşembe, Nisan 25, 2024
spot_img
spot_img

Öğrenci vize başvuruları kabul edilmeye başlandı

 

2 Eylül 2021/ Malta -Sevim Bakar

2 Eylül itibari ile VFS Global’den aldığımız bilgiye göre öğrenci vize başvuruları açıktır.

Tüm randevular online olarak resmi websiteleri üzerinden ücretsiz olarak oluşturulmaktadır. Randevu oluştururken lütfen bilgisayardan ve güncel Mozilla, Google Chrome tarayıcıları kullanarak giriş yapınız.

Türkiye’den Malta’ya seyahat eden yolcuların, 14 Temmuz’dan 31 Ağustos’a kadar geçerli olmak üzere Malta’ya giriş için yeni koşullara uymaları gerekmektedir.  Ağustos ayının bitmesi ve Eylül ayı için şuan bir değişiklik ya da bildirim yapılmaması sebebiyle, ikinci bir duyuruya kadar aşağıdaki koşullar geçerlidir.

Malta’ya seyahat eden herkes, uçağa binmeden önce, tanınmış bir aşı sertifikasına ve doldurulmuş bir Yolcu Formu’na sahip olmalıdır. Formlar çevrimiçi olarak şu adresten edinilebilir: https://app.euplf.eu/#/

Malta şu anda aşağıdaki aşı sertifikalarını kabul etmektedir:

Geçerli bir resmi Malta aşı sertifikası;

“NHS COVID Pass” – NHS Coronavirus (COVID-19) aşı kaydı – son dozdan 14 gün sonra tam aşılama süreci;

“AB Dijital COVID Sertifikası (Aşı Sertifikası)” – 9 Temmuz 2021’den itibaren tüm AB Üye Devletleri ve İsviçre için – son dozdan 14 gün sonra tam aşılama süreci;

Türk aşı sertifikası – son dozdan 14 gün sonra alınan iki doz;

Dubai Sağlık Kurumu Aşı Sertifikası – son dozdan 14 gün sonra alınan iki doz;

Beş (5) ile on bir (11) yaş arasındaki çocuklar, Malta’ya varışlarından en fazla 72 saat önce alınan bir negatif nazofaringeal PCR testi sunmalıdır.. Beş (5) yaşın altındaki çocuklar muaftır.

Aşısız Türk vatandaşları veya en az altı ay geçerliliği olan geçerli bir Türk oturma iznine sahip üçüncü ülke vatandaşları yine de Malta’ya vize başvurusunda bulunabilirler, ancak aşağıdakiler talep edilmektedir.

  1. Malta’ya varıştan en fazla 72 saat önce alınmış bir nazofaringeal RT-PCR COVID-19 testi için negatif sonuç;
  2. Yürürlükteki kurallara göre karantinada kalmak zorunda olacaktır ve
  3. Karantina için 1.400 €’dan az olmayan bir ücret istenmektedir. Ücret karantinanın zorunlu olarak geçirileceği otelin 14 günlük konaklama ücretlerinin toplamıdır. Günlük 100 Euro olan zorunlu konaklamaya sadece kahvaltı hizmeti dahildir.
Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz