17.9 C
Malta
Cumartesi, Nisan 27, 2024
spot_img
spot_img

Mülteci Gemisinde Yapılan Kurtarma Operasyonunda İki Kişi Hayatını Kaybetti

Malta’nın arama kurtarma bölgesinde gerçekleştirilen bir kurtarma operasyonunda, SEA-EYE 4 mürettebatı 57 mülteciyi kurtarmayı başardı ancak ne yazık ki iki kişi hayatını kaybetti ve birkaç kişi tıbbi yardım için tahliye edildi.

Alarmphone yetkilileri ve SEA-EYE 4’ü 59 kişi taşıyan bir botla ilgili acil durum konusunda bilgilendirdi. Bu olay, Malta kurtarma ekiplerinin kendi karasularında gerçekleştirdiği ve beş kişinin botlarının kurtarma sırasında devrilmesi sonucu hayatını kaybettiği trajik kurtarma operasyonundan birkaç gün sonra yaşandı.

Beş saatlik bir aramanın ardından, mürettebat aşırı kalabalık gemiyi saat 7 civarında buldu. 2021 yılında Sea-Eye kuruluşu tarafından deniz kurtarma gemisi olarak yeniden kullanıma alınan SEA-EYE 4, yardım çağrısına hızla müdahale etti.

İki katlı ahşap bir gemi olarak tanımlanan bot, inceleme sırasında içler acısı bir durumdaydı. Dört kişi alt güvertede bilinçsiz halde bulundu, bu da önce üst güvertedekilerin tahliyesini zorunlu kıldı. Kurtarma çalışmalarına rağmen iki kişi kurtarılamadı.

Hayatta kalanların birkaçının sağlık durumu kötüleşince, operasyon başkanı Julie Schweickert, şiddetli yakıt zehirlenmesi belirtileri gösteren dört ağır yaralı için acil tahliye talep etti.

Alt güvertede mahsur kalan bu mağdurlar, zehirli yakıt buharlarına maruz kalmış ve bilinç kaybı yaşamıştı. Alman Doctors e.V. ve Sea-Eye e.V.’den gelen tıbbi ekiplerin tüm çabalarına rağmen, hayatını kaybeden iki kişinin kesin ölüm nedeni henüz belirlenemedi.

German Doctors e.V.’den gemi doktoru Dr. Gerd Klausen, hayat kaybı nedeniyle üzüntüsünü dile getirdi ve yaralıların durumunu stabilize etmek için yapılan yoğun çalışmalara dikkat çekti.

Malta Silahlı Kuvvetleri, ağır yaralı bir kişi için helikopterle tahliye gerçekleştirdi. SEA-EYE 4 ise üç acil hastayı daha tahliye etmek için bir İtalyan Sahil Güvenlik gemisi eşliğinde Lampedusa’ya doğru yola çıktı.

Sea-Eye e.V.’de Arama Kurtarma Operasyonları Başkanı Jan Ribbeck, trajik görevi değerlendirerek, alt güvertede mahsur kalanların karşılaştığı zor koşulları vurguladı. Yolcuların çoğunun hayatta kalmasından memnuniyet duyarken, hayatını kaybedenleri yas tutan Ribbeck, ailelerine başsağlığı diledi.

İtalyan yetkilileri, SEA-EYE 4’ü, hayatta kalanların ve hayatını kaybedenlerin karaya çıkacağı Sicilya limanı Porto Empedocle’ye yönlendirdi.

Kaynak: Newsbook Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz