14.9 C
Malta
Cuma, Nisan 19, 2024
spot_img
spot_img

Mu varyantı

5 Eylül 2021

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Mu varyantının var olan diğer Covid-19 varyantlarına göre aşıya daha dirençli olabileceğini, ancak bunu doğrulamak için daha fazla test yapılması gerektiğini söyledi.

Covid-19’un yeni bir çeşidi, İngiltere’de şimdiye kadar tespit edilen 55 vakayla Birleşik Krallık’a girdi. Mu (ayrıca B.1.621 olarak da bilinir), Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından ilgilenilen bir varyant olarak etiketlenen beşinci koronavirüs türüdür.

İlk olarak Ocak 2021’de Kolombiya’da keşfedildi ve şu anda özellikle orada ve enfeksiyonların sırasıyla yüzde 39 ve yüzde 13’ünden sorumlu olduğu komşu Ekvador’da yaygın.

Mu’nun küresel yaygınlığı ise sıralı Covid vakaları arasında yüzde 0,1’in altında düşük kalıyor, ancak varyant Avrupa ülkelerine doğru yol almaya başlıyor. 

İngiltere Halk Sağlığı (PHE), Temmuz ayında Mu’nun daha ciddi hastalıklara neden olabileceğini veya aşıları daha az etkili hale getireceğini gösteren hiçbir kanıt bulunmadığını söyledi.

Ancak DSÖ(WHO), o zamandan beri varyantın, şu anda var olan virüs çeşitleriyle karşılaştırılınca aşıya daha dirençli hale getirebilecek mutasyonlara sahip olduğunu söyledi. Ancak bunu doğrulamak için daha fazla çalışmaya ihtiyaç duyulacağını da eklediler.

DSÖ (WHO) şunları söyledi: “Kolombiya’da Ocak 2021’de ilk tanımlanmasından bu yana, Mu varyantı vakalarına ilişkin birkaç rapor var ve Güney Amerika ve Avrupa’daki diğer ülkelerden bazı daha büyük salgınlar bildirildi.

Sıralı vakalar arasında Mu varyantının küresel yayılımı düşük ve şu anda yüzde 0,1’in altında olsa da, Kolombiya (yüzde 39) ve Ekvador’da (yüzde 13) yaygınlık seviyesinde ve sürekli olarak artmaktadır.

INDEPENDENT

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz