19.9 C
Malta
Çarşamba, Mayıs 8, 2024
spot_img
spot_img

Mtarfa Çiftine Şok Edici Çocuk İstismarı Davasında Kelepçe

Mtarfa’dan bir çift, iki küçük kızlarına yönelik iddia edilen fiziksel ve cinsel istismarla ilgili suçlamalarla karşı karşıya kaldıktan sonra kefalet talepleri reddedildi.

İsimleri yasal nedenlerle açıklanmayan ve mağdurların kimliklerini korumak için gizlenen sanıklar, aleyhlerine getirilen suçlamaları reddetti.

38 yaşındaki baba, bir teslimat görevlisi olarak çalışan, yaşları küçük kızlarına karşı cinsel istismar suçlamaları ile suçlanıyor ve cinsel istismarda bulunduğu kızlarına karşı cinsel doğada onaylanmamış eylemlerde bulunmak ve onları istenmeyen fiziksel yakınlığa maruz bırakmak gibi suçlamalarla yüzleşiyor.

42 yaşındaki eşi ise zulüm, kötü muamele ve çocukları yetkililere bilgi vermekten alıkoymak suçlarıyla itham ediliyor.

Mahkeme, çocuklarının arkadaşlarının annesi tarafından yapılan bir raporun, kızlarından birinin arkadaşına misafirliğe geldiği bir gece istismar hakkında arkadaşına güvenilir bir şekilde açıklamada bulunmasının ardından ortaya çıktığını duydu. İddia edilen mağdurlar, 13 ve 18 yaşlarında olup, savunmasız tanıklara yaklaşmamalarını veya onlarla iletişim kurmamalarını yasaklayan koruma kararları aldı.

Baba adına konuşan hukuki yardım avukatı Martin Farrugia, müvekkilinin masumiyet karinesine ve Malta’ya güçlü bağlarına vurgu yaparak kefalet talep etti. Ancak, kefalet, delillerle oynama endişeleri, suçlamaların ağırlığı ve mağdurların henüz ifade vermemiş olmaları nedeniyle reddedildi.

Anneden gelen kefalet talebi de, savcıların, savunmasız tanıklarla aynı yerde yaşanması nedeniyle yolsuzluk potansiyeli konusundaki endişelerini vurgulayarak reddedildi.

Kaynak: Newsbook Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz