17.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 9, 2024
spot_img
spot_img

Mosta’da arıza yapan yağmur suyu ızgaraları nedeniyle yol kapatıldı

İki yıldır yol çalışmaları nedeniyle kapalı olan Mosta’nın Triq il-Kbira caddesi, tekrar arıza yapan yağmur suyu ızgaraları nedeniyle kapatılacak.

Çarşamba günü bir Facebook gönderisinde, Mosta yerel konseyi yol çalışmalarının başladığını ve Cumartesi’ye kadar süreceğini belirtti.

Perşembe günü haberlere tepki gösteren Mosta PN konsey üyesi Joseph Gatt, haberleri “inanılmaz” olarak nitelendirdi.

“Herkes Triq il-Kbira’nın sakinlerinin uzun süredir rahatsızlık içinde yaşadığını biliyor,” diyen Gatt, toz, erişilebilirlik eksikliği ve gürültü kirliliği gibi diğer rahatsızlıkları sıraladı.

Yıllar süren rahatsızlık sonrasında yolun tekrar tamir edilmeye ihtiyaç duyması nedeniyle dört gün boyunca kapatılmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Buna karşılık, İşçi Partili Mosta Belediye Başkanı Chris Grech, “Hiç kusurlu bir şey satın aldınız mı ve geri iade ettiniz mi?” diye sordu. Grech, erken başlayan yol çalışmalarının nedeninin “kusurlu bir parti” yağmur suyu ızgaraları olduğunu belirtti.

Belediye başkanı, yerel konseyin çalışmaların bedelini ödemeyeceğini, maliyetin sağlayıcılar tarafından karşılanacağını ifade etti.

Mosta’daki yol çalışmaları son aylarda tartışma yaratmıştır. Geçen yıl, Mosta’nın ana caddesinde 2020’den beri devam eden yol çalışmaları nedeniyle yedi işletmenin sahipleri yasal işlem başlattı.

Tartışma, geçen Kasım ayında tekrar alevlendi, çünkü Mosta yerel konseyi kilisenin yanındaki 12 ficus ağacının kaldırılması ve Mosta’da başka bir bölgeye nakledilmesine oy birliğiyle karar verdi.


Kaynak: Malta Today

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz