26.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 18, 2024
spot_img
spot_img

Moneybase ile Malta’da dakikalar içinde hesap açmak mümkün

30 Nisan 2022

Maltalıların dakikalar içinde bir banka hesabı açarak sahip oldukları IBAN ile 34 ülkeye banka havalesi yapabilecekleri dijital bankacılık uygulaması Moneybase hizmete girdi. Malta’da “gri liste”ye alınma gerekçelerinden birisi banka hesapları olması nedeniyle şimdiye kadar hesap açmak aylar süren sıkıntılı bir süreçti.

Malta’nın en büyük finansal hizmetler şirketi Calamatta Cuschieri dün Malta’nın ilk Neobank’ı olan Moneybase’i tanıttı. Finans ile ilgili her şeyi ve kartlardan işlem bankacılığına tüm işlem hizmetlerini sunan dijital platform 10 milyon Euro’ya mal oldu.

Moneybase ile Malta ve Avrupa’da ikamet edenler, dakikalar içinde hesap açabilir, 34 ülkede kendi IBAN’larını kullanarak ödeme gönderip alabilir, fiziksel veya sanal bir Mastercard alabilir, kontaklara anında ödeme yapabilir.

Karapara ile mücadele ve terörün finansmanını önlemekte mücadelede yetersiz olduğu için Gri Liste’ye alınan Malta’da özellikle sıradan vatandaşlar için banka hesabı açmak sıkıntılı bir süreçti ve aylarca sürüyordu.

Business Now

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz