15.9 C
Malta
Salı, Nisan 30, 2024
spot_img
spot_img

MCCAA, Y Plakalı Araç Sigortalarındaki Tekeli Soruşturuyor

Malta Rekabet ve Tüketici İşleri Kurumu (MCCAA), sigorta acentelerinin Y plakalı araçlar konusundaki uygulamalarını titizlikle incelemeye başladı. MCCAA yetkilileri, yaptıkları açıklamada, “Rekabet Ofisi, bu önemli konuyu yakından takip ediyor ve söz konusu iddiaları değerlendirmek amacıyla ilgili sektör temsilcilerine sorular yöneltiyor” dedi.

Ağustos ayında yapılan haberde, Y plakalı araç sahiplerinin sigorta poliçelerini güncellemesinin, taksi şoförleri için oldukça zorlaştığı ifade edilmişti. Bu değişiklik, kişisel araç sigortasını Y plakalı araç sigortasıyla birleştirmeyen müşterilerin, tek bir şirketin sunduğu seçenekleri kullanmak zorunda bırakıldığına işaret ediyor.

MCCAA, şu anda Y plakalı araçları sigortalayan tek şirket olan Argus ile ilgili detaylı soruşturma yürütüyor. Ancak, bir taksi şoförü, kişisel araç sigortasını da Argus’a taşımadığı sürece şirketin kendisini yeni bir müşteri olarak kabul etmediğini iddia etti.

Argus, müşterilerin sigorta satın almak için belirli şartları yerine getirmeleri gerektiğini doğrularken, bu şartlardan birinin de müşterinin “şirkete yeni müşteriler getirmesi” olduğunu belirtti. MCCAA, bu durumu yakından izleyerek rekabeti koruma amacıyla gereken adımları atmaya devam edecek.

 

 

 

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz