22.9 C
Malta
Çarşamba, Mayıs 15, 2024
spot_img
spot_img

Mavi Kart değişimleri başladı: Yurt dışı temsilciliklerine başvurabilirsiniz!

11 Mayıs 2023

Yurt dışında yaşayan Mavi Kart yenilendi. Temassız ve çipli yeni tip Mavi Kart başvuruları Türkiye’nin Dış Temsilcilikleri aracılığıyla alınmaya başlandı.

Türkiye’nin Valletta Büyükelçiliği’nin resmi Facebook sayfasından paylaşılan Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında yeni tip Mavi Kart için başvuruların alınmaya başlandığı bildirildi.

Kağıt temelli yıpranmaya açık eski Mavi Kart’lar yerine temassız çipli ve daha sağlam yeni tip Mavi Kart için tüm yurt dışı temsilciliklerinde başvuru yapılabilir.

Mavi Kart nedir?

Mavi kart, doğumla Türk vatandaşı olduğu halde daha sonra vatandaşlıktan çıkmak suretiyle Türk vatandaşlığı sona eren kişilere talep etmeleri halinde verilen ve kanunun tanıdığı bazı haklardan yararlanabilmelerini sağlayan belgeye denir.

Mavi kart kimlik gösterilmesi gereken durumlarda nüfus cüzdanı yerine geçer. Mavi karta sahip olan kişiler bazı istisnalar dışında Türk vatandaşlarına sağlanan bütün haklardan faydalanırlar. Kişi mavi karta sahipse resmi iş ve işlemlerde yabancı olarak değerlendirilmez.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz