16.9 C
Malta
Salı, Nisan 30, 2024
spot_img
spot_img

Mater Dei Hastanesi’nde Yeni Bir Poliklinik Bloğu İnşa Etme Planları İptal Edildi

2021 yılında planlama izinleri alınan ve beş katlı olması planlanan yeni bina, yatak sayısı yetersiz olan hastanenin içerisindeki alan kullanımını rahatlatacaktı. Fakat Sağlık Bakanı Abela, verdiği demeçte, planların kendisinin Ocak ayında sağlık bakanlığı görevine atanmasından önce iptal edildiğini söyledi.

Milyonlarca liranın tasarım ve jeolojik etütlere harcanmasına rağmen, hükümetin poliklinik bloğunu inşa etmeyeceğini ilk defa kabul edişi bu oldu. Gazeteye konuşan kaynaklar, projeden vazgeçilmesinin nedeninin fon yetersizliği olduğunu belirtti.

Fon Yetersizliği Sorunu

Hükümet, geçtiğimiz yıl feshedilen Steward hastanesi anlaşması nedeniyle israf edilen paradan dolayı, sağlık sektöründeki önemli altyapı çalışmalarını finanse edememesi nedeniyle eleştiriler almıştı. Geçen yıl mahkeme tarafından iptal edilen ve “sahtekarlık” olarak nitelendirilen anlaşmada, Gozo’da yeni bir genel hastane ve St. Luke’s Hastanesi’nin tıbbi turizm hizmetleri için rehabilitasyonu gibi, önemli sözleşme hükümlerinden hiçbiri yerine getirilmedi.

Yeni poliklinik bloğu dışında hükümet, planları hiçbir zaman somutlaşmayan yeni bir anne-çocuk hastanesi sözü de vermişti.

Mater Dei Acil Servisi Genişletilecek

Geçen Perşembe günü, Jo Etienne Abela’nın, tüm poliklinik ve günlük tedavi hizmetlerinin Mater Dei’den St. Luke’s ve Gwardamanga’daki Karin Grech hastanelerine transfer edilmesini öngören planlarını sağlık yetkililerine sunduğu bildirildi. Steward anlaşmasının iptal edilmesinden sonra bu iki hastane hükümete geri döndü. Bu hamle, yalnızca acil ve yatılı bakıma odaklanacak olan Mater Dei’de ek klinik alan yaratacaktır.

Bakan, Malta’nın tek genel hastanesinin acil durum tesislerini, daha büyük bir nüfusa hizmet verebilmek için genişletmesini istiyor. Henüz gelişme aşamasında gibi görünen genel plan, şu anda Gwardamanga’da bulunan tüm fizyoterapi ve rehabilitasyon hizmetlerinin, Luqa’da bulunan devlet huzurevi olan St. Vincent de Paul’e taşınmasını öngörüyor.

Kaynak: Malta Today

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz