16.9 C
Malta
Pazartesi, Nisan 29, 2024
spot_img
spot_img

Marsaxlokk’da kamu arazisine inşaat talebine itiraz geldi

16 Ocak 2022

Marsaxlokk’da, Marsaxlokk Futbol Kulübü’nün futbol sahası tesislerine yakın kamu arazisine pansiyon ve yaşlılar evi yapılması için yaptığı başvuruya itiraz eden sivil toplum kuruluşu, insanları projeye itiraz etmeye çağırdı.

Sivil Toplum Kuruluşu Marsaxlokk Hertage, bölgede futbol sahası tesislerine yakın bir araziye pansiyon ve yaşlılar bakımı için başvuran Marsaxlokk FC’ye (Marsaxlokk Futbol Kulübü) karşı itirazlarını yükseltti.

STK basın açıklamasında, “2022’ye yeni başladık ve açgözlülerin kamu ve arazilerini çalma girişimlerine bir kez daha tanık oluyoruz” dedi. Benzer bir başvurunun geçen yıl yapıldığına da dikkat çeken STK, “Pek bir şey değişmedi yine spor ve refah adına, kamu arazisini ve Port Ruman’ın bahçesini çalacak çok benzer bir teklif görüyoruz” diye devam etti.

Yaşlıların yurdu gündeminin, kâr amacı ile kamu arazisi üzerinde ticari gelişme yürütmek için bir oyalama olduğunu ifade eden Marsaxlokk Heritage açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Port Ruman’da mevcut halk bahçesi uygulamaya entegre edilmiştir. Bahçenin mülkiyetine sahip olmayan başvuru sahibi, projede yüzeyi düzenlemek için olgun ağaçları söküp, bahçe kazılacak, havuz ve saunalar dahil edilerek geliştirilecektir. Pansiyon ve yaşlılar yurdu olan projenin ticari niteliği, bölgenin yerel planı ile uyumlu değildir”

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz