25.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 18, 2024
spot_img
spot_img

Marsa’daki Türk Şehitliği haftanın üç günü ziyarete açık!

29 Ekim 2022

Önemli not: Malta’nın en çok ziyaret edilen turistik yerlerinden olan Marsa’daki tarihi Türk Şehitliği artık haftada 5 gün üç saat ziyaretlere azık olacak. Ayrıntılar için tıklayınız. [Güncelleme 19 Mart 2023]

Malta’nın en çok ziyaret edilen turistik yerlerinden olan Marsa’daki tarihi Türk Şehitliği haftanın üç günü ziyarete açık. Sultan Abdülaziz’in isteği üzerine inşa edilen şehitliğe abartılı Oryantalist tarzı nedeniyle “Osmanlı Tac Mahali” de deniyor.

Marsa yakınlarında bulunan tarihi Türk şehitliği haftanın üç günü ziyarete açık. Malta’daki Türk şehitliğinde düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenine katılan ziyaretçilere Büyükelçilik Müsteşarı Muzaffer Yüksel şehitliğin restorasyon çalışmaları ve tarihi hakkında bilgiler verdi.

Çok sayıda araştırmacının başvurarak Büyükelçilik nezaretinde yada aldıkları izinle şehitliği ziyaret ettiklerini aktaran Müsteşar Yüksel ayrıca haftanın üç günü elçiliğin herkesin ziyaretine açık olduğunu hatırlattı.

Şehitlik, Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri saat 12.00 ile 15:00 arasında herkese ziyarete açık bulunuyor.

Şehitlik, Sultan Abdülaziz’in 1867’de İngiliz yönetimindeki Malta’yı ziyareti sırasında isteği üzerine inşa edilmiş ve 1873-74 yıllarında ünlü Maltalı mimar Emmanuele Luigi Galizia tarafından tasarlanmıştır.

Mimar Galizia’nın mirası görülen Türk şehitliğinin olağanüstü mimari değeri ve tarihi ilgisi ile Malta Planlama Otoritesi tarafından 1. Derece anıt olarak kabul edilmişti.

Mezarlığa, abartılı Oryantalist tarzı nedeniyle ‘Osmanlı Tac Mahal’ veya Malta’nın Tac Mahal’i denir.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz