17.9 C
Malta
Salı, Nisan 30, 2024
spot_img
spot_img

Malta’ya gelen aşısız yolcular otel karantinasına girmemek için izin almalı

15 Temmuz 2021 / Malta / Çağrı Yalçın

Ülkeye aşı sertifikası olmadan gelen Maltalılar, bir otelde karantinaya girerken 1.400 € ödememek için izin başvurusunda bulunmalı.

Hükümet Perşembe günü yaptığı açıklamada, Halk Sağlığı Müfettişi’nin her vakaya “bireysel olarak” karar vereceğini söyledi.

Bu doğrultuda Malta’nın kırmızı listesindeki 71 ülkeden gelenler aşı belgesi olmadan girebilir ancak varışlarından en fazla 72 saat önce alınan negatif bir PCR testi sağlamaları gerektiğini söylemdi.

Açıklamada, daha sonra bir otelde oda başına gecelik 100 € karşılığında “kahvaltı dahil” 14 gün karantinaya alınmaları gerektiği belirtildi.

Malta’daki daimi ikametgahlarında zorunlu karantinaya tabi tutulabilecek 12 ve 15 yaşlarındaki aşılanmamış çocuklar için istisnalar var.

Ancak 16 yaşını doldurmuş kişilerin karantina sürelerini alternatif bir konutta tamamlamak için Halk Sağlığı Müfettişliğinden izin almaları gerekmekte.

Havayollarının Çarşamba günü insanları Malta’ya aşı sertifikası olmadan girişini reddetmesiyle birlikte seyahat kurallarındaki değişiklik konusunda büyük bir kafa karışıklığı yaşandı.

Kılavuz ayrıca, kişinin en az 14 gün boyunca tam olarak aşılanmış olduğunu göstermeleri koşuluyla, Malta’nın Dubai ve Türkiye’den alınan aşı sertifikalarını kabul edeceğini doğrulamakta.

Diğer üç aşı sertifikası kabul edilir bunlar: NHS COVID Pass, Malta aşı sertifikası ve AB COVID sertifikası.

Ancak, bu kabul edilen sertifikalar listesi “zaman zaman güncellenecektir”.

Ülkelerin tam ‘kırmızı listesi’:

Avusturya; Kıbrıs; Çek Cumhuriyeti; Danimarka; Estonya; Finlandiya; Macaristan; İzlanda;

İrlanda; Almanya; Letonya; Litvanya; Lüksemburg; Norveç; İtalya; Fransa; Slovakya; İsviçre; Yunanistan; Hırvatistan; İspanya; Polonya; Belçika; Bulgaristan; Hollanda; Kanada; Avustralya; Yeni Zelanda; Güney Kore; Andora; Monako; San Marino; Çin; Vatikan Şehri; İsrail; Singapur; Slovenya; Japonya; Amerika Birleşik Devletleri, ancak yalnızca aşağıdaki eyaletlerle sınırlı Washington, Oregon, Louisiana, Batı Virginia, Kuzey Dakota, Georgia, Teksas, Pensilvanya, Kuzey Karolina, Tennessee, Iowa, Nebraska, Ohio, Güney Karolina, New Mexico, Florida, Virginia, Maine, Güney Dakota, Michigan, Illinois, Delaware, Wisconsin, Porto Riko, Hawaii, New Jersey, Minnesota, Connecticut, Alaska, New Hampshire, Maryland, New York, Rhode Island, Columbia Bölgesi, Massachusetts, Vermont, California, Idaho, Kentucky, Amerikan Samoası, Mikronezya Federal Devletleri, Kuzey Mariana Adaları, Palau, Marshall Adaları Cumhuriyeti, Arkansas, Missouri, Oklahoma, Mississippi, Virgin Adaları, Nevada, Arizona, Wyoming, Utah, Alabama, Colorado, Guam, Indiana, Montana ve Kansas; Cebelitarık; Portekiz; Romanya; Lübnan; Birleşik Arap Emirlikleri; Türkiye; Ürdün; Lihtenştayn; İsveç; Belarus; Belize; Bosna Hersek; Butan; Fiji; Jamaika; Gürcistan; Faroe Adaları; Kosova; Kazakistan;

Kuzey Makedonya; Karadağ; Moldova; Vietnam; Mısır; İran; Libya; Panama; Katar; Küba; Sırbistan; Arnavutluk; Ermenistan; Azerbaycan; Suudi Arabistan; Birleşik Krallık; Ukrayna.

Diğer tüm ülkeler, seyahatin yasak olduğu ‘koyu kırmızı listede’ yer alıyor.

Kaynak Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz